1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİHM’İN KARARI KKTC’DE TEPKİ UYANDIRDI
AİHM’İN KARARI KKTC’DE TEPKİ UYANDIRDI

AİHM’İN KARARI KKTC’DE TEPKİ UYANDIRDI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), Türkiye’nin Kıbrıs konusunda 90 Milyon Euro tazminat ödemesiyle ilgili kararı KKTC’de yankı uyandırdı.

A+A-

ÖZTEKİNER: “BU KARAR, SÜREN GÖRÜŞMELERE VURULAN BİR DARBEDİR”

BÜYÜKYILMAZ: “KARARIN YANLI OLDUĞUNUN EN BÜYÜK GÖSTERGESİ, 1974 ÇIKARMASININ BÜTÜN OLARAK İNCELENMEMESİDİR”

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), Türkiye’nin Kıbrıs konusunda 90 Milyon Euro tazminat ödemesine ilişkin kararı KKTC’de yankı uyandırdı.

Bazı kurum ve dernek yetkilileri yaptıkları yazılı açıklamalarda, kararın müzakere sürecine darbe vuracağını ifade etti.

“KARAR TEK YANLI VE MAKSATLI”

KKTC Zarar Görmüş Güneyli Göçmenler Derneği Başkanı Öztekin Öztekiner yazılı açıklamasında, barış görüşmelerinin hızlandığı bir dönemde AİHM’in aldığı kararın “tek yanlı” ve “maksatlı” olduğunu söyledi.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz ise yaptığı yazılı açıklamada, AİHM’in kararının taraflı ve manidar olduğunu kaydetti.

“Kararın yanlı olduğunun en büyük göstergesi 1974 çıkarmasının bütün olarak incelenmemesidir” diyen Büyükyılmaz, bu kararı kınadıklarını söyledi.

Turan Büyükyılmaz, “AİHM’in 1963 ile 1974 yılları arasında adanın sadece yüzde 3’ünde yaşamak zorunda bırakılan ve hakları Kıbrıslı Rumlar tarafından gasp edilen Kıbrıslı Türkler için de benzer bir karar alması mümkün mü?” diye sordu.

Büyükyılmaz, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın adadaki Yunan darbesini durdurmak için gerçekleştirildiğini ve harekatın Garanti Anlaşması’ndan doğan bir hak olduğu söyledi, bunun unutulmamasını istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.