1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AİK KIBRISLI TÜRKLERE ELEKTRİĞİ KESİYOR”
“AİK KIBRISLI TÜRKLERE ELEKTRİĞİ KESİYOR”

“AİK KIBRISLI TÜRKLERE ELEKTRİĞİ KESİYOR”

Rum Elektrik İdaresi’nin, (AİK), Rum Çiftçiler Birliği (EKA) Genel Sekreteri Panikos Hambas’ın şikâyetleri üzerine,

A+A-

Rum Elektrik İdaresi’nin,  (AİK), Rum Çiftçiler Birliği (EKA) Genel Sekreteri Panikos Hambas’ın şikâyetleri üzerine, Kıbrıslı Türkler tarafından kullanılmakta olan ara bölgedeki bazı tesislere (işletmeler) “usulsüz elektrik verilmesinin” ortadan kaldırılması için önlemler alacağı haber verildi.

Haberi “AİK Kıbrıslı Türklere Elektriği Kesiyor” başlığıyla yayımlayan Fileleftheros, EKA’nın AİK’e gönderdiği mektuplarda, Yukarı Zodya (Bostancı) ve Katokopia’da  (Zümrütköy) bulunan iki yer altı su kaynağıyla (su kuyusu) ilgili tepkisini ifade ettiğini belirtti.

Kıbrıslı Türklerin ve TC kökenlilerin, bu yer altı su kaynaklarından usulsüz bir şekilde faydalandığını, AİK’in de bunlara bedava elektrik sağladığını ileri süren gazete, EKA’nın faaliyetleri ve baskısının, AİK’i dün Katokopia’daki yer altı su kaynağına elektrik verilmesini kesmek zorunda bıraktığını ifade etti.

Öte yandan AİK Başkanı Haralambos Tsuris’e dayanarak, Yukarı Zodya’daki yer altı su kaynağının kontrol edilmesiyle ilgili direktifler verildiğini de belirten gazete, EKA Genel Sekreteri Hambas’ın, AİK’in Rum mülkiyetinden istifade etmekte olan Kıbrıslı Türklere usulsüz elektrik verdiği şikâyetinde bulunduğunu iletti.

AİK’in başlangıçtaki görüşünün, sayaç yerleştirildiği ve Kıbrıslı Türk alıcının kayıt ve faturalandırılmasının normal şekilde yapıldığı şeklinde olduğunu anlatan gazete, yapılan şikâyetlerin ardından, önlemler alınması için araştırma yapılmakta olduğunu ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.