1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLE, BAKANLIKTAN AÇIKLAMA BEKLİYOR
AİLE, BAKANLIKTAN AÇIKLAMA BEKLİYOR

AİLE, BAKANLIKTAN AÇIKLAMA BEKLİYOR

Sağlık Bakanlığı’ndan üç haftadır solunum cihazı temini için bekliyorlar.. Sağlık Bakanlığı'ndan gelen cevap;

A+A-

Mustafa Seyitler, 66 yaşındaki annesinin ‘solunum yetmezliği’ yaşadığını belirterek, Sağlık Bakanlığı’ndan üç haftadır solunum cihazını temin edemediklerinden yakındı;

Lefkoşa’da sakin Mustafa Seyitler, 66 yaşındaki annesi Meyil Seyitler’in solunum yetmezliği hastası olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı’ndan üç haftadır, havadaki oksijenle çalışan solunum cihazını temin edemediklerinden şikayet etti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gulle ise sorunun dün itibarıyla çözülmüş olacağını açıkladı.

Mustafa Beyitler, tüple çalışan seyyar oksijen cihazı satın almak zorunda kaldıklarını belirterek, “Doktor, annemin, günde iki kez solunum cihazına bağlanması gerektiğini söylüyor. Tüp dört günde bitiyor ve yeniden 250 TL ödeyerek, doldurmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Sağlık Kurulu’ndan geçmesine rağmen, annesinin evde kullanabileceği, havadaki oksijenle çalışan solunum cihazının temin edilememesinden yakınan Seyitler, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Mustafa Seyitler, “Annemin yaşamını sürdürmesi için bu cihaz oldukça önemli. Üç haftadır bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı kaynaklı bir sıkıntı yaşandığını söyleniyor. Maliye ve Sağlık Bakanlığı arasında bir sorun olduğunu anlıyoruz. Annemin hayatı solunum cihazına bağlıdır. Annem, sosyal sigorta emekli maaşı ile geçiniyor. Bakanlığın bize net bir açıklama yapması gerekir. Bizde başımızın çaresine bakalım. Biz de ne yapacağımızı bilelim” şeklinde konuştu.
 
Gulle: Sorun bugün çözülecek

Sağlık Bakanı Ahmet Gulle, Meyil Seyitler için kurul kararı olduğunu ancak solunum cihazı alamamasının bazı işlemlerindeki eksikliklerden kaynaklandığını açıkladı.

Gulle, “İşlemlerle ilgili bir aksaklık oldu. İşlemlerin hızla tamamlanmasını istedim. Bugüne hallolacağını tahmin ediyorum. Maliye Bakanlığı kaynaklı bir sorun yok. Kendisi ile temas kurulup en hızlı bir şekilde çözülecek. Hastayla bağlantıya geçilecek” dedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.