1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLE BOYU CİNAYET
AİLE BOYU CİNAYET

AİLE BOYU CİNAYET

Alayköy’de elbise dolabında ölü bulunan 45 yaşındaki Zehra Sorver’in boğularak ve darp edilerek öldürüldüğü belirlendi.

A+A-

Zehra Sorver’in boğularak ve darp edilerek öldürüldüğü belirlenirken, katil zanlıları oğlu ile eşinin cinayeti işleyip olaya intihar süsü vermeye çalıştığı öne sürüldü.

Suna ERDEN

Alayköy’de elbise dolabında ölü bulunan 45 yaşındaki Zehra Sorver’in boğularak ve darp edilerek öldürüldüğü belirlendi. Cinayetle ilgili gözaltına alınan eşi Levent Sorver ile 17 yaşındaki oğlu M.C.S dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeden zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri alınırken, cinayete intihar süsü verilmeye çalışıldığı, olay mahallinin temizlendiği ve delillerin çöpe atıldığı öğrenildi. Öte yandan oğlu M.C.S’nin annesini kendisinin öldürdüğüne dair sözlü ifade verdiği öne sürüldü.

İNTİHAR SÜSÜ VERMEYE ÇALIŞTILAR

Eşi ile ayrı yaşayan Zehra Sorver’in korkunç bir cinayete kurban gittiği kesinleşti. Cinayetle ilgili geniş çağlı soruşturma sürerken, genç kadının öldürülmesi ile ilgili ilginç detaylara ulaşıldı. İddialara göre, önceki gün 12.00-16.00 saatleri arasında öldürüldüğü açıklanan Zehra Sorver’in katilleri baba ile oğlu olaya intihar süsü vermek istedi.

Darp ederek, başını yere vurup boğarak öldürdükleri Sorver’in kanlı elbiselerini çıkaran katil zanlıları, cansız olan Sorver’in ağzını açarak tuz ruhu döktü. Tuz ruhu Sorver’in yüzünün bir kısmına ve üstüne de döküldü. Daha sonra olay mahallindeki deliller yok edildi. Kan izleri silindi ve öldürülen Sorver sanki tuz ruhu içip intihar etmek için dolaba girmiş gibi gösterilmeye çalışıldı. Katil zanlıları intihar süsünün yanı sıra soygun süsü de vermeye çalıştı. Sorver’in boynundaki altın kolyeyi çıkaran zanlılar, Sorver’in üstünden çıkardıkları sütyen, pantolon ve tuz ruhu kutusunu olay mahalline yakın bir çöp kutusuna attı.

DELİLLER ÇÖPTE BULUNDU

Katil zanlısı Levent Sorver, saat 21.00 sıralarında polisi arayarak eşinin ölü olarak dolapta bulduğunu söyledi. Bilgi üzerine olay mahalline giden polis, geniş çaplı soruşturma başlattı. Talihsiz kadının cinayete kurban gittiğini tespit eden polis, baba ile oğlunu gözaltına aldı. Bu arada olay yeri ve çevresinde yapılan aramada çöpe atılmış kanlı elbiseler ve tuz ruhu kutusu bulundu.

BAYRAMA GİDECEKTİK

Polise götürülen baba ile oğlu ayrı ayrı odalarda sorguya alındı. Levent Sorver, eve gittiklerini, eşini göremediğini, oğlunun “baba dolaba bak” dediğini ve dolabı açınca eşini cansız bulduğunu ifade etti. Polisin cinayetle ilgili sorularına karşın Levent Sorver, eşi ile bir sorunu olmadığını, olay günü oğlu ile birlikte Girne-tepebaşı köyüne araba tamiri için gittiklerini, olayla ilgisi olmadığını hatta bayram için eşi ve oğlu ile birlikte Mersin’e gitmek için uçak bileti aldığını iddia etti.

ANNEMİ BEN ÖLDÜRDÜM

Ayrı bir odada ifade veren M.C.S’de ilk etapta babası ile aynı ifadeyi verirken gecenin ilerleyen saatlerinde annesini kendisinin öldürdüğünü öne sürdü ve annesinin boynundan alınan altın kolyenin yerini polise söyledi. Polis, genç çocuğunun babasını korumak için mi yoksa gerçekleri mi söylediğini araştırırken, baba ile oğlu dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarıldı.

POLİS, “BABA OĞLU SUÇA BAĞLAYACAK EŞYALAR BULUNDU”

Cinayeti soruşturan polis, Zehra Sorver’in nasıl öldürüldüğünü anlattı. Polis, Zehra Sorver’in 15 Haziran 12.00-16-00 saatleri arasında boğazı sıkılarak, başı yere vurularak ve tuz ruhu içirilerek öldürüldüğünü söyledi. Polis, cinayet ile ilgili yapılan soruşturmada bazı eşyalardan zanlılar Levent Sorver ile oğlu 17 yaşındaki M.C.S’yi suça bağlayan kanıtlar bulduklarını ve baba ile oğlunu gözaltına aldıklarını açıkladı. Cinayet ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler ve incelenmesi gereken emareler olduğunu kaydeden polis, her iki zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

İDDİALARI KABUL ETMİYOR

Mahkeme her iki zanlı hakkında 3 gün tutukluluk kararı verirken, söz hakkı alan Levent Sorver, suçlamaları kabul etmediğini, başka bir kadın ile yaşadığını, eşini öldürmesi için bir sebebi olmadığını öne sürdü. Oğlu ise “Babama katılıyorum” demekle yetindi.

OTOPSİSİ YAPILDI

Öte yandan Zehra Sorver’in cesedine dün sabah otopsi yapıldı. Polis açıklamasına göre, Zehra Sorver’in cesedi üzerinde Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde yapılan otopside başına sert bir cisimle vurularak ve boğularak öldürülmüş olabileceği bulgusuna rastlandığı belirtildi. Yapılan açıklamada, kesin ölüm sebebinin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmek üzere doku örnekleri alındığını kaydeden polis, Sorver’in kesin ölüm sebebinin yapılacak tetkikler sonucunda belli olacağı ifade edildi.

İMAM NİKAHLI EŞİ DE SORGULANDI

Elde edilen bilgilere göre, aslen Mersinli olan Sorver çifti bir süredir ayrı yaşıyordu. Levent Sorver, Gönyeli’de imam nikahlı eşi ile birlikte kalıyordu. Oğlu M.C.S ise annesi Zehra Sorver ile birlikte Alayköy’deki tek odalı evde yaşıyordu. Bu arada Levent Sorver’in birlikte yaşadığı kadında dün Lefkoşa Polis Merkezine götürülerek ifadesine başvuruldu. Levent Sorver ile birlikte yaşadığı kadın, cinayet günü gün içerisinde yirmiye yakın telefon görüşmesi yaptığı ve bu durumun şüphe yarattığı öğrenildi.

Star kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.