1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLE DRAMI
AİLE DRAMI

AİLE DRAMI

Aile daramı

A+A-

Baba oğul ortak kaderi paylaşıyorlar, biri eşi, diğeri annesi tarafından terk edildi. Şimdi birbirlerine yaslanarak ayakta kalmaya çalışıyorlar. Gelirleri ise ancak karınlarını doyurmaya yetiyor, 1 yıldır evlerinde elektrik

3 YIL ÖNCE TERKEDİLDİLER: İlk eşinden 19 yıl önce boşanan Müslüm Özkarşıyakalı’nın, 16 yıl süren ikinci evliliği ise 3 yıl önce bitti. Rus asıllı ikinci eşi panik atak hastalığının çaresini alkolde aradı. Bir gün ise Müslüm Özkarşıyakalı ile ardında bırakarak kayıplara karıştı

HAYATA BİRLİKTE TUTUNDULAR: İlk evliliğinden olan 3 çocuğundan birini yıllar önce kaybeden Müslüm Özkarşıyakalı,  iflas edip Ru karısı tarafından da terk edilince geçmişi gömdü. Hayatını 14 yaşındaki oğlu Alihan’a adadı

YARI AÇ YARI TOK YAŞIYORLAR:  Sağlık sorunları nedeniyle çalışamayacak durumda olan Müslüm Özkarşıyakalı’nın aldığı sosyal yardım aylığı 900 TL. Bu para baba oğlun ancak karnı doyurmaya yetiyor

1 YILDIR ELEKTRİKLERİ YOK: Özkarşıyakalı’nın evinde  1 yıldır elektrik yok. Paraları olduğu günler jenaratör çalıştırarak karanlık dünyalarını aydınlatan baba-oğul parasız günlerinin gecelerinde ise ya mum yakıyor ya da erkenden uyuyor

Duygu Alan
Aslen Adanalı olan Müslüm Özkarşıyakalı, 1975 yılında KKTC’ye göç ederek Taşkent’e yerleşti.
Uzun yıllar Lefkoşa’da hisar üstünde bir kahvehane işleterek ailesinin geçimini sağlayan Müslüm Özkarşıyakalı, üç çocuğunun annesi olan ilk eşinden boşandıktan sonra ikinci kez Rus bir kadın ile dünya evine girdi. Bu evlilikten de bir çocuk sahibi olan Özkarşıyakalı, evliliğinin 16’ncı yılında eşinin panik atak hastası olması ardından da alkole düşmesi sonucu başlayan ailevi sorunlar nedeni ile 3 yıl önce iflas etti.
Ekmek teknesi elden gidince evde dirlik düzen kalmadı, huzur bozuldu. En sonunda eşi, Müslüm Özkarşıyakalı’yı ve o zaman 11 yaşında olan oğlu Alihan’ı da ardında bırakarak Mağusa’ya gitti.
Mağusa’da kendine yeni bir hayat kuran kadın, bir daha ne eşini ne de oğlunu arayıp sormadı.Evlat acısı da yaşadı
Müslüm Özkarşıyakalı, ilk evliliğinden dünyaya gelen üç çocuğundan en küçüğünü henüz 12 yaşındayken geçirdiği elim bir kaza sonucu toprağa verdi, eşinden boşandıktan sonra diğer iki evladından biri ile de bağları koptu.
Özkarşıyakalı, evladını kaybetmesi, iflas etmesi ve ikinci kez kurduğu yuvasının dağılması derken üst üste birçok acı yaşadı.

Dostları da bırakıp gitti
İşlerinin iyi olduğu dönemde herkesin “Müslüm babası” olan Müslüm Özkarşıyakalı’nın yüzü dost dediklerinden yana da gülmedi.
Müslüm Özkarşıyakalı, iflas ettikten sonra kimseden alacağını tahsil edemedi, canciğer arkadaşları bile selamı sepeti kesti.Hayatını oğluna adadı
Kötü sonuçlanan evlilikleri ve iflas etmesi ile hem psikolojik olarak yıpranan hem de maddi sıkıntılar yaşayan Müslüm Özkarşıyakalı’yı bunca kötü yaşanmışlığa rağmen ayakta tutan oğlu Alihan oldu.
Üç yıldır oğluna hem analık hem de babalık yapan Özkarşıyakalı, belki her istediğini alamadı, gönlünce yedirip, içirip, gezdiremedi ama elinden geldiği kadar çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı.

dsc_1494.jpg

1 yıldır elektrikleri kesik

Müslüm Özkarşıyakalı, sosyal yardımdan aldığı aylık 920 TL sosyal yardım maaşı ile bir yandan henüz ortaokul öğrencisi olan oğlunun eğitim masraflarını ve özel ihtiyaçlarını karşılıyor, bir yandan evinin geçimini sağlamaya çalışıyor.
Maddi imkanı olmadığı için evinin birikmiş elektrik borcunu ödeyemeyen Müslüm Özkarşıyakalı, oğlu Alihan ile bir yıldır elektriği olmayan evde yaşıyor.
Müslüm Özkarşıyakalı, cebinde para olduğu günler jenaratör çalıştırıyor, baba-oğul parasız günlerinin gecelerinde ise ya mum yakıyor ya da bir an önce ışığa kavuşmak için erkenden uyuyor.

1-565.jpg

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.