1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “AİLE İÇİ İLETİŞİM”
“AİLE İÇİ İLETİŞİM”

“AİLE İÇİ İLETİŞİM”

Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Kadın Merkezi (MAKAMER) “Aile içi iletişim” semineri ve seramik sergisini dün akşam gerçekleştirdi.

A+A-

Gazimağusa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mağusa Kadın Merkezi (MAKAMER) “Aile içi iletişim” semineri ve seramik sergisini dün akşam gerçekleştirdi.

Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nde  Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği ile işbirliğinde “Döngü” isimli sergi 18:30’da, “Aile İçi İletişim” konulu seminer ise 19:00’da yapıldı.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, seminerde, etkili iletişim için dikkat edilmesi gereken önemli noktaları, aile içi iletişimde yanlış iletişimden dolayı ortaya çıkan sorunları anlatan Sosyal Hizmet Uzmanı Buse Erzeybek, çocukların özgüvenlerinin gelişmesi için onlara sorumluluk verilmesi ve çocuklarla olan diyaloglarda göz teması kurulması gerektiğini söyledi.

Erzeybek, çocukların başka çocuklarla kıyaslanmamasını, aşırı baskıcı ve korkutmaların yapılmasının ileride cinsel sorunlara neden olabileceğini, aile bireylerinin birbirlerini dinlemesinin önemli olduğunu belirtti.

SERGİDE 12 SANATÇININ 58 ESERİ SERGİLENDİ

Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği ile MAKAMER işbirliğinde yapılan “Döngü” isimli serginin açılışında konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp da,  Kültür Kongre Merkezi’nin sunduğu altyapı imkanından sonra etkinliklerin yoğunlaştığını, sanatın geliştirilmesini de belediyelerin asil görevlerinden biri olarak gördüğünü, eserlere emeğini veren sanatçılara ve Makamer yetkililerine teşekkür etti.

Dernek Başkanı Semral Öztan da ülkede seramik sanatçılarına katkı yaptıklarını, seramiğin çok uğraş isteyen bir sanat dalı olduğunu, bu yüzden zor şartlarda çalıştıklarını ifade ederek, derneğin 6. sergisini açtıklarını ve 12 sanatçının 58 eserinin sergilendiğini söyledi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.