1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLE KAVGASI KKTC’YE SIÇRADI
AİLE KAVGASI KKTC’YE SIÇRADI

AİLE KAVGASI KKTC’YE SIÇRADI

Aile Kavgası KKTC’ye Sıçradı

A+A-

2015 yılında eşine dayak atarken videoya çekilen ve Türkiye gündeminde bir süre yer alan Talip Emiroğlu, bu kez de KKTC’de üniversite açmak için ön izin aldı. Eski eşi Pelin Emiroğlu ise eski kocasının kendisinden para kaçırmak için böyle bir girişimde bulunduğunu iddia etti

“MAL KAÇIRMAK İÇİN BU YOLU BAŞVURDU”: Pelin Emiroğlu, Talip Emiroğlu’nun, boşanma sonucu hak ettiği maddi ve manevi tazminat haklarını engellemek amacı ile malvarlıklarının büyük bir kısmını da KKTC’ye kaçırdığını iddia etti

“ADA KENT ÜNİVERSİTESİ İÇİN ÖN İZİN ALDI”: Pelin Emiroğlu, eski eşi Talip Emiroğlu’nun KKTC’de üniversite açma ön iznini alarak Ada Kent Üniversitesi‘ni kurmaya çalıştığını belirtti. Pelin Emiroğlu, eski kocasının 1 milyon 200 bin sterlin parayı KKTC’ye kaçırdığı iddiası da mevcut

YÖDAK’A YAZI YAZDI: Pelin Emiroğlu, eski eşi Talip Emiroğlu’nun mal varlığını kendisinden kaçırmak için bir üniversite açtığını ifade ederek YÖDAK’a bir yazı yazdı. Yazıda Talip Emiroğlu’na Ada Kent Üniversitesi için verilen ön iznin iptal edilmesi isteniyor

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de gündeme aile kavgası ve kavga esnasında çekilen video görüntüleriyle gelen Talip Emiroğlu ve Pelin Emiroğlu’nun kavgası KKTC’ye sıçradı.

Pelin Emiroğlu, eski eşi Talip Emiroğlu’nun kendisinden mal kaçırmak amacıyla mal varlığını KKTC’ye kaçırıp burada bir üniversite kurmak için ön izin aldığını iddia etti.

Pelin Emiroğlu’nun avukatlık ofisi aracılığıyla yapılan açıklamada Talip Emiroğlu’nun KKTC’ye yerleştiği ve eski eşi Pelin Emiroğlu tarafından açılan davalarda eski eşine daha az nafaka vermek için paralarını KKTC’ye transfer ettiği ifade edildi.

Pelin Emiroğlu açıklamasında Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’na bir yazı yazıldığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Talip Emiroğlu’na verilen “Açma Ön İzni”  çerçevesinde kurumun bünyesinde devam eden başvuru sürecinin yeniden değerlendirilmesini ve talebin reddini istedi.

Şirket kuruldu

Pelin Emiroğlu, eski eşi Talip Emiroğlu’nun Gazimağusa’da 2015 yılında University Of City Island Ltd. ismindeki şirketin 1000 hissesinin 750 adedine sahip olacak şekilde bir şirket kurduğunu ifade etti. Açıklamada Talip Emiroğlu ile Pelin Emiroğlu arasında devam eden davasının tarihli kararı ile Pelin Emiroğlu’nun açtığı davanın kabulüne, tarafların  boşanmalarına, müşterek çocukların velayetlerinin annelerine verilmesine, Pelin Emiroğlu lehine maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verildiğini belirtti.
Mal varlığı davası sürüyor

Açıklamada Pelin Emiroğlu’nun açtığı boşanma sonrası mal varlığının taksimine dair İstanbul Anadolu 17.Aile Mahkemesinin 2015/347 E sayılı dosyası ile ikame edilen davasının ise halen devam etmekte olduğu ifade edildi.
Talip Emiroğlu mal kaçırmak için bu yolu başvurdu

Pelin Emiroğlu, Talip Emiroğlu ve kendisi arasında meydana gelen ihtilaf öncesi ve sonrasında; Talip Emiroğlu’nun Pelin Emiroğlu’ndan mal kaçırma kastı ile birden çok hukuka aykırı işlem ve eylemde bulunduğunu belirtti.

Pelin Emiroğlu açıklamasında Talip Emiroğlu’nun, boşanma sonucu hak ettiği maddi ve manevi tazminat hakları ile Aile Malları üzerindeki hak ve alacaklarının tahsilini engellemek amacı ile aile malvarlıklarının büyük bir kısmını da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine kaçırdığının tespit edildiğini belirtti. Pelin Emiroğlu, KKTC’de kurulan Ada Kent Üniversitesi‘nin de bu amaçla kurulduğunu düşündüğünü ifade etti.

Bir çok kez dava açıldı

Pelin Emiroğlu tarafından avukatı aracılığıyla yapılan açıklamada Talip Emiroğlu’nun İstanbul’da yöneticisi olduğu Avrupa Eğitim Vakfı aracılığı ile Avrupa Meslek Yüksek Okulu’nun kuruluş ve sonraki işlemlerinde de usulsüzlükler yaptığının sabit olduğu kaydedildi. Talip Emiroğlu’nun yüksekokul kuruluşu için birçok aile malvarlığını vakfa bağışladığı, yapılan bağışlama ve tahsis işlemlerine Pelin Emiroğlu’nun hiçbir şekilde izni ve muvafakati bulunmadığı için dava açıldığı ifade edildi.

İmza yetkisini kötüye kullandı

Pelin Emiroğlu, kendisi ile birlikte şirketlerde Talip Emiroğlu’nun ortak olduğunu ve vakıf yönetiminde yer aldığını ifade ederek temsil ve imza yetkilerinin Talip Emiroğlu tarafından kötüye kullanıldığını belirtti.

Aynı zamanda açıklamada Pelin Emiroğlu’nun aile mal varlığı değerlerinin Talip Emiroğlu tarafından kaçırılmak suretiyle vakfa bağışlama yapılması sebebiyle Talip Emiroğlu’na “vakıf aracı kılınmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık, özel ve resmi belgede sahtecilik” suçlarından soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Sahte imza davası görüşülüyor

Avukat aracılığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Belirtmek isteriz ki; Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2015/23482 soruşturma numaralı dosyası kapsamında ekte bir örneğine yer verilen 10.03.2016 tarihinde alınan bilirkişi raporu ile Avrupa Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyeti Karar Defteri içerisindeki 05.05.2014 tarih 2014/4, 06.06.2014 tarih 2014/6 ve 30.06.2014 tarih 2014/5 sy.lı kararlar altındaki üye Pelin Emiroğlu adına atılmış 3 imzanın müvekkilimize ait olmadığı, sahteliği tespit edilmiş, Şüpheliler Talip Emiroğlu ile Adil Çağlar hakkında, “Özel Belgede Sahtecilik” suçundan Bakırköy 41.Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2016/198 E sy.lı dosyası ile kamu davasının görülmesine başlanmıştır . Bu dosyanın şüphelilerinden Adil Çağlar’ın  da Ada Kent Üniversitesi‘nin yönetiminde olduğu konusunda dikkatinizi çekeriz.”

Dolandırıcılıktan da soruşturma açıldı

Pelin Emiroğlu’nun avukatlık ofisi tarafından yapılan açıklamada Talip Emiroğlu ve  Avrupa Meslek Yüksek Okulu Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında Türkiye’de nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik görevi kötüye kullanma ve zimmet suçlarından soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Tehdir ve hakaret etti

Talip Emiroğlu’nun 08-09 Nisan ve 15-16-17 Mayıs 2016 tarihlerinde cep telefonundan Pelin Emiroğlu’na tehdit, hakaret ve sövme içeren mesajları gönderdiği ve bu konu ile ilgili de Pelin Emiroğlu’nun dilekçe ile şikayetçi olduğu kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ekte sunduğumuz mesajlara dikkat edilecek olur ise ; “…okulları ben geçen şikayet ettim. 4 milyon ceza ödedim. Sen de şikayet et……o makemenin verdiği paraya mı güveniyorsun.hiç güvenme sana zırnık vermeyeceğim…….zavallı bu ülkede benim birşeyim yokki. Vakıfı Zeytinburnu belediyesine bağışladım….okulları da bağışladım….boş şirketleri al alphanın kıçına sok….ben herşeyi bağışladım.Senin gibi ahlaksıza vereceğime fakire verdim…..para benim mal benim sana ne. Zarara uğrayan biri var mı…..” demektedir.”

Açıklamada Talip Emiroğlu’nun, ski eşi Pelin Emiroğlu’nun da ortağı olduğu İstanbul’daki tüm şirket kaynaklarını bir karar olmaksızın kullanarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurduğu Ada Kent Üniversitesi’ne para aktardığına dair tespitler üzerinden Türkiye’de soruşturmaların başladığı kaydedildi.

“1 milyon 200 bin Sterlinlik kısmı KKTC’ye kaçırdı”

Pelin Emiroğlu, yapılan araştırmalarda Talip Emiroğlu’nun kendisinden kaçırdığı nakit paraların 1 milyon 200 bin Sterlin’lik kısmı ile Gazimağusa’da bir taşınmaz satın aldığı, taşınmaz üzerine inşaat yapmaya çalıştığı, yine lüks kiralamalar yapıp, lüks içinde yaşamını sürdürdüğünü ifade etti.

Pelin Emiroğlu, eski eşinin bu yaşamı karşısında ise kendisinin ve çocukların mahkemenin bağladığı 13 bin TL nafaka ile kiralık evde ve çocuklarının masraflarını karşılayarak yaşamaya  gayret ettiğini belirtti. Pelin Emiroğlu’nun avukatları “müvekkilimiz adına hak arayışımız devam edecek olup kaçırılan mal ve haklarla ilgili maalesef Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de yasal yollara müracaat edilmek zorunda kalınacaktır” ifadelerini kullandı.

YÖDAK ve Eğitim Bakanlığı’na yazı yazdı

Pelin Emiroğlu, bu durumun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kamu kurum ve kuruluşları tarafından da bilinmesi, kendisinin hak sahibi olduğu ve alacaklısı olduğu mal, alacak ve hakları ile ilgili olarak  ileride Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde açılacak davalar olacağını kaydetti.

Açıklamada “Talip Emiroğlu’nun hukuka aykırı ve suç teşkil eden eylemleri nedeniyle verilecek kararlar olabileceğini, bu nedenlerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen “Açma Ön İzni”  çerçevesinde Kurumunuz bünyesinde devam eden başvuru sürecinin yeniden değerlendirilmesini, talebin reddini vekaleten saygı ile talep ederiz” denildi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.