1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLE TEDİRGİN, MÜDÜR KARARLI
AİLE TEDİRGİN, MÜDÜR KARARLI

AİLE TEDİRGİN, MÜDÜR KARARLI

Aile tedirgin, müdür kararlı

A+A-

Dipkarpaz Recep Tayip Erdoğan Ortaokulu’nda bir öğrenci müdür tarafından okuldan atıldı, aile “hasta raporu getirdik kabul etmedi” derken, müdür Özişlek, “Sürekli sorun çıkarıyor, bu nedenle okuldan atıldı” açıklamasını yaptı
 
Ayşe BULUT

Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda Arzu Dağ isimli öğrencinin okuldan atılması ortalığı karıştırdı. Okul müdürü Mehmet Özişlek, söz konusu öğrencinin okulda sürekli sorun çıkardığını ve son olarak da bir arkadaşını dövdüğünü söyleyerek, “Okula geri dönemeyecek” derken, öğrenci velisi Zeki Dağ, kızının psikolojik sorunları olduğunu ancak getirdikleri hasta raporunu müdürün kabul etmediğimi savunuyor.

Ayağı kırılan ve bir müddet okula gidemeyen 8’inci sınıf öğrencisi Arzu Dağ’ın ailesi, müdürün çocuklarını herkesi önünde kovduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Olayın görgü tanıkları ise müdürün öğretmenlere talimat vererek kovduğu öğrencinin okulun avlusuna dahi alınmayacağını emrini verdiğini söyledi. Olayla ilgili Sosyal Hizmetler Dairesi de devreye girdi.

Özişlek: Onu okula geri almayacağım

Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokul Müdürü Mehmet Özişlek, öğrencinin okula düzenli gelmediğini dün de teneffüste 6’cı sınıf bir öğrenciyi dövdüğünü iddia etti.

Özişlek, öğrenciyi bu nedenle okuldan kovduğunu söyledi. Mehmet Özişlek ayrıca kız öğrencinin çok asabi olduğunu ve kendi başına buyruk olduğunu belirterek kesinlikle okula geri almayacağını kaydetti.

Dağ: Bu nasıl müdür?
Öğrenci velisi Zeki Dağ, kızının bir süre önce ayağını kırdığı için okula gitmediğini, bu nedenden dolayı da okul müdürüne giderek rapor vermek istediklerini söyledi.

Okul müdürünün ise rapor kabul etmediğini anlatan Veli Dağ, dün çocuğunun okula giderek iki derse girdiğini ancak teneffüs saati okul müdürünün tüm arkadaşlarının yanında kızını okuldan kovarak “bir daha gelmeyeceksin” dediğini savundu.

Veli Dağ, şöyle konuştu:

“Benim çocuğum küçükken havale geçirdi ve psikolojik sorunları var. Tedavi görüyor. Bu gibi çocuklara daha yakın davranacağı yerde kötü davranıyor. Okula gittim rapor götüreyim diye, müdür adam okulda terliklerle geziyor. Arabada köpeklerle kalıyor. Bu nasıl bir müdür? İki okuldan buraya sürgün geldi. Çocuklarımıza şiddet uygulayamaz. Eğer bir öğrenci bir suç işlerse onu disiplin kuruluna vermesi gerekir. Eğer disiplin kurulu karar alırsa o öğrenci okuldan atılır.”

Dağ, tek isteğinin kızının diploma alması olduğunu belirtti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.