1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLE TEPKİLİ
AİLE TEPKİLİ

AİLE TEPKİLİ

17 yıl önce yaşamını kaybeden Kemal Atasoy’a hala seçmen kartı gönderiliyor

A+A-

Yüksek Seçim Kurulu 1998 yılında hayatını kaybeden Kemal Atasoy’a hala seçmen kartı yolluyor. 19 Nisan’daki Cumhurbaşkanlığı seçimine yine seçmen kartı gelince, Atasoy’un aile ferdi Yusuf Değirmencioğlu, sosyal medya üzerinden tepkisini ortaya koydu 

İşte Değirmencioğlu’nun facebook üzerinden yaptığı paylaşım:

KKTC İçişlerine bağlı Nüfus Kayıt Dairesi ve Baş Yazmanlığı’nın görevlerinden iki tanesini aşağıda bilginize getiriyorum:

1. KKTC sınırları içinde meydana gelen doğum ve ölüm olayları ile ilgili olarak Kaymakamlıklarda yapılan işlemlerinin kütüklerini tutmak.

2. Seçim kütüklerinin hazırlanması için her üç ayda yeni kayıtları toplu olarak Yüksek Seçim Kuruluna bildirmek.

“Kayınpederim Kemal Atasoy, 5 Ekim 1998 tarihinde vefat etmiştir. 17 yıl önce. Aradan bu kadar yıl geçmesine rağmen, gerek Mahalli seçimler, gerek Milletvekilliği ve gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu, her seçimde, kendisine seçmen kartı göndermektedir.

Vefatını birçok kez ilgili yerlere bildirmemize rağmen bunun düzeltilmemesi ailede acıların yeşermesine sebep olmaktadır. Bu durumun ivedi olarak düzeltilmesini, yeni bir seçmen kartı gönderilmemesini talep etmekteyiz.

Diyalog

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.