1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLELER ÇOCUKLARININ MADDE BAĞIMLISI OLDUĞUNU BİLMİYOR!
AİLELER ÇOCUKLARININ MADDE BAĞIMLISI OLDUĞUNU BİLMİYOR!

AİLELER ÇOCUKLARININ MADDE BAĞIMLISI OLDUĞUNU BİLMİYOR!

“Hayatı Seviyorum, Yaşamayı Seçiyorum”

A+A-

EROĞLU: “BİR ÇOK AİLE ÇOCUKLARININ MADDE BAĞIMLISI OLDUĞUNU BİLMİYOR”

Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nün “Geleceğimizi Şimdiden Yaratalım” Projesi kapsamında, “Hayatı Seviyorum, Yaşamayı Seçiyorum” adı altında başlattığı kampanyanın, ailelere yönelik seminerler dizisi dün akşam Girne’de başladı.

Girne Belediyesi ve 23 Nisan İlkokulu katkılarıyla Girne Anafartalar Lisesi’nde gerçekleşen etkinliğin açılışında sırasıyla 23 Nisan İlkokulu Müdürü Osman Fırat, Polis Genel Müdürlüğü Ar-Ge Başmüfettişi Kerem Kadiroğluları, Girne Polis Müdürlüğü Suç Önleme Hizmetleri Şube Amiri Müfettiş Muavini Ahmet Soyer, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü birer konuşma yaptı.

Seminerde daha sonra Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel,  aile -  çocuk ilişkisi, madde bağımlılığı, çocuklara yönelik psikolojin ve fiziksel istismar, doğru medya ve internet kullanımı, çocuk gelişiminde oyuncak seçimi konularında bilgi verdi.

Barış Başel, konuşmasında “sağlıklı bireyler yetiştirmek istiyorsak çocuklarımızla sağlıklı bir iletişim içinde olmalıyız” diyerek, ailelerden çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmelerini ve onların sorunlarıyla yakından ilgilenmelerini istedi.

FIRAT

23 Nisan İlkokulu Müdürü Osman Fırat, çocuk gelişiminde ailelere büyük görev düştüğünü belirterek, sağlıklı bireyler yetiştirmede aile ve okul işbirliğinin arttırılması gerektiğini vurguladı.

Polis Genel Müdürlüğü Ar-Ge Başmüfettişi Kerem Kadiroğluları ve Girne Polis Müdürlüğü Suç Önleme Hizmetleri Şube Amiri Müfettiş Muavini Ahmet Soyer, pro-aktif suçla mücadele çalışmalarına değinerek, özellikle madde bağımlılığının genç yaşlarda başladığını söyledi. Kadiroğluları ile Soyer, madde bağımlılığıyla mücadelede aile – çocuk iletişiminin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.    

EROĞLU

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ise, başlattıkları kampanya çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bir çok ailenin çocuklarının madde bağımlısı olduğunu bilmediğini dile getiren Eroğlu, ailelere yönelik seminerlerin madde bağımlılığı ile mücadelede  ailelerin daha fazla bilinçlenmesini sağlayacağını söyledi.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise madde bağımlılığı ile mücadele ve sağlıklı nesiller yetiştirmede aile ve eğitimcilerin yanı sıra yerel yönetimlere de büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

Güngördü, gençlerin sosyal yaşamına katkı koyacak tesisleri yerel yönetimlerin hayata geçirmesi gerektiğini belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.