1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLELER KARARA İSYAN ETTİ
AİLELER KARARA İSYAN ETTİ

AİLELER KARARA İSYAN ETTİ

Aileler karara isyan etti;

A+A-

 

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Ali Osman Uçanok’un iş yerine gidip Uçanok’a yumruk vurarak burun, çene ve elmacık kemiğini kıran Özcan Hangün, Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık suçlu buldu.

Mahkeme heyeti 4 sanığın “Vahim zarar” davasından suçlu bulunduğu kararı oy birliği ile aldı.
Olayın, sanıklar tarafından planlanarak organize hareket edilip Ali Osman Uçanok’un darp edilmek maksadı ile iş yerine gidilerek Uçanok’un vahim bedensel zarara uğratıldığı tespitinde bulunan mahkeme Özcan Hangün’e 4, Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık ise 3’er yıl hapis cezası verdi.

Bir tek Uygur suçlamaları kabul etti

“Vahim zarar” suçundan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1 Eylül 2015 tarihinde itham edilen sanık Akif Uygur suçunu kabul ederken, sanık Özcan Hangün, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık haklarında getirilen ithamı kabul etmedi ve davada duruşmaya gidildi. Yaklaşık iki ay süren duruşmada İddia Makamı 8 tanık dinleterek içinde olayın göründüğü güvenlik kameraları görüntülerinin de bulunduğu çok sayıda kanıtı da mahkemeye sundu.

Mahkeme Ali Osman Uçanok’a inandı

Sanıklar hakkındaki kararı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı okudu. Hakkı, şikayetçi Ali Osman Uçanok’un ve olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Karagil’in mahkemede verdiği ifadeyi inanılır bulduğunu ve ifadelere itibar ettiklerini belirti.. Güvenlik kamerası görüntülerinin defalarca dikkatli ve titizlikle izlendiğini ifade eden Hakkı,  sanık Özcan Hangün, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık’ın yeminsiz şahadetine ise itibar etmediklerini açıkladı.

Görüntülerde sanık Özcan Hangün’ün kapıya bakarak el işareti yaptığının ve sanık Akif Uygur ile Cüneyt Arık’ın içeri girdiğinin göründüğünü söyleyen Hakkı, ofise giren Uygur’un Ali Osman Uçanok’un yan tarafında bulunan su sebilinin yanına giderek pozisyon aldığının, sanık Arık’ın ise kameraları kontrol ettiğinin akabinde ise sanık Uygur’un 5 kez şiddetli şekilde Uçanok’a yumruk vurduğunun, sanık Satıağalar’ın da vurduğunun sanık Hangün’ün ise olayı ayırmak için hiç bir müdahalede bulunmadığının görüldüğünü açıkladı.

Küfür iddiası fos çıktı

Sanıkların iddiasının ise olay yerine çimento konusunda konuşmaya gittikleri ve müşteki Uçanok’un küfür etmesi üzerine sanık Uygur’un sinirlenerek Uçanok’a vurmaya başladığını yönünde olduğunu belirten Hakkı, kamera görüntülerinde müşteki Uçanok’un sakince sanık Hangün’e konuştuğunun görüldüğünü söyleyerek Uçanok’un küfür etmediği kanaatine vardıklarını ve sanıkların küfür iddiasına itibar etmediklerini açıkladı. Hakkı, sanık Arık’ın ise müşteki Uçanok’un darp edilmesi esnasında hiç bir tepki göstermediğini sadece kameralara bakarak gözcülük yaptığını ve suç ortaklığı yaptığı konusunda bulguya vardıklarını kaydetti.

Sanıkların tümü suçlu bulundu

Davanın kararını okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, varılan bulgular ışığında Özcan Hangün, Akif Uyur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık’ı oy birliği ile suçlu bulduklarını ifade etti.

İşlenen suçun ciddi bir suç olduğunu belirten Hakkı, ağır yaralama ve vahim zarar suçları için yasa koyucunun 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü kaydetti. Sanıkların organize bir şekilde hareket ettiklerini söyleyen Hakkı, kamu menfaatini ön planda tutarak sanıkları oy birliği ile hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.

Hangün’ün 8, Uygur’un 5 benzeri sabıkası var

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı,  sanıkların sabıka kayıtlarını değerlendirerek ceza ayrımına gidilmesi gerektiğini belirtti. Hakkı, sanık Özcan Hangün’ün 2002-2013 yılları arasında 14 adet benzeri sabıkası olduğunu ve bu sabıkaların 8 tanesinin darp ve vahim zarar olduğunu, sanık Akif Uygur’un ise 2003-2013 yılları arasında 14 adet bezeri sabıkası olduğunu ve bu sabıkaların 5 tanesinin ciddi darp olduğunu söyledi. Hakkı, sanık Hangün’ün en son 28 Ağustos 2013 tarihinde ciddi darp suçundan 15 bin TL para cezasına ve 2 yıl süreyle sulh ve sükununu koruyacağına dair 100 bin TL’lik kefalet senedi imza etmeye mahkum edildiğini ancak sanığın 11 ay gibi kısa süre sonra ayni suçu işlediğini belirtti.

“Adeta suç makinesi”

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Peri Hakkı, daha önce verilen cezalardan ıslah olmayan Özcan Hangün’ün adeta suç makinesi haline geldiğini söyledi Sanıkları uzun süreli hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını söyleyen Hakkı, sanık Özcan Hangün’ü 4 yıl hapis cezasına, sanık Akif Uygur, Ömer Satıağalar ve Cüneyt Arık’ı ise 3’er yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Ailelerden mahkeme kararına isyan

Sanıkların aileleri karara sert tepki gösterdi. Hapis cezası alan yakınlarını görmek için mahkeme binası arkasında toplanan sanık aileleri “bir adam öldürmeye 10 yıl veriliyor. Bir burun kırılmaya 3 yıl mı verilir? O zaman tecavüzcüleri öldürün” şeklinde bağırdı. Sanık Özcan Hangün’ün eşi ise “Benim kocam elini bile kaldırmadı. 4 yıl hapis cezası verdiler. Uçanok kocamı öldürüyordu. Ona kaç yıl verecekler? Kaç paraya satın aldılar hakimi? Kimseden korkum yok. Yargıcı ikiye ayırıp ciğerini böleceğim” diyerek tehditler savurdu.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.