1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLELER PERİŞAN
AİLELER PERİŞAN

AİLELER PERİŞAN

İstanbul'daki Kuleli Askeri Lisesi'nde okuyan 3 Kıbrıslı Türk öğrencinin,15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanması ailelerini perişan etti. Aileler Cumhurbaşkanı ve diğer devlet yetkililerinin çocuklarını kurtarmasını istiyor.

A+A-

İsmail VOLKAN

Ortaokulu bitirdikten sonra askeri liseye yazılan Arif Güngör, Mert Kurnaz ve Mehmet Can Karaca'nın yaşlarının küçük olduğunu ve olaylarla ilgisi olmadığını öne süren aileleri, devlet yetkililerinden çocuklarını getirmesi için yardım istedi.

Arif Güngör’ün halası Nazik Çetin, çocukların hiçbir haberi olmadan olayların yaşandığını ve tutuklandıklarını söyledi.

Güngör’ün çocukluğundan bu yana en büyük hayalinin asker olmak olduğunu belirten Çetin, ailesinin perişan olduğunu anlattı.

Tek umudumuz Cumhurbaşkanı

Tutuklama olayının yaşandığı günden bu yana çocuklarıyla iletişime geçemediklerini aktaran Çetin şöyle devam etti:

“Arif 17 yaşında ve lise üçe gidiyor. Bu güne kadar hiç silah eğitimi almadı. Olayın yaşandığı gece ellerine boş silah verip okulun bahçesine çıkmalarını istediler ve bunun tatbikat olduğunu söylediler. Bizim ailede herkes polis ve askerdir. Fen Lisesi’ni de kazandı ancak askeri liseye gitmek istedi. Çocukluğundan beri hayaliydi. Böyle bir çocuğun öğretmenleri yüzünden bu şekilde kalmasından rahatsızız. Devlet yetkililerinin hepsinden çocuklarımızı kurtarmalarını istiyoruz. Çocukların hepsinin ailesi de perişan. Annesini hastaneye yatırdılar. Kimsenin elinden bir şey gelmiyor. Tek umudumuz Cumhurbaşkanının devreye girmesi.”

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.