1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLELER YAĞMUR ALTINDA BEKLEDİ!
AİLELER YAĞMUR ALTINDA BEKLEDİ!

AİLELER YAĞMUR ALTINDA BEKLEDİ!

Heyecanlı bekleyiş!

A+A-

KKTC’de 2 bin 178 öğrenci YGS’de terledi

Türkiye’nin 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) dün yapıldı. Sınav Türkiye’yle birlikte KKTC’de ÖSYM tarafından atanan sınav merkezlerinde gerçekleştirildi. Toplam 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS, 7 bin 646 binada 350 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirildi. Tek oturumda yapılan sınav, saat 10.00'da başladı ve adaylara 160 soru için 160 dakika süre verildi. KKTC’de yağmurlu bir havaya rast gelen sınav saatinde öğrenciler içeride ter döktü, aileleri dışarıda yağmur altında onları bekledi.

Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlandı ve saat 9.45'te sınav binaları kapatıldı.

YGS 2017’ye KKTC’de girmek için 2 bin 178 kişinin başvuruda bulunduğunu belirtilen açıklamada, bunların 769’unun KKTC Liselerinden mezun KKTC vatandaşı olduğu ve yine KKTC vatandaşlığına sahip 95 adayın ise KKTC dışında bir merkezde sınava girmek için başvuruda bulunduğu kaydedildi.

KKTC liselerinden mezun olup sınava TC Kimlik numarası ile başvuran aday sayısı ise 1357.

Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer aldı. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu.

 

Sonuç belgesi gönderilmeyecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.