1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''AİLEM ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYOR''
''AİLEM ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYOR''

''AİLEM ÖLÜM TEHDİTLERİ ALIYOR''

Tehditler 2013 yılında başladı...

A+A-

 

Mağusa’da geçen hafta mahkeme önünde yaşanan olayların tarafları arasında yer alan Ali Osman Uçanok’un ailesi ciddi şekilde ölüm tehditleri aldıklarını ve polisin ne olayların öncesinde ne de sonrasında kendilerine gerekli korumayı sağlamadığını öne sürdü.

SADECE 24 SAAT KORUDULAR:

Ali Osman Uçanok’un oğlu Ahmet Uçanok, mahkeme önünde yaşanan olaylardan önce bir çok kez ölümle tehdit edildikleri konusunda polise şikayette bulunduklarını ancak hiçbir tedbir alınmadığını söyledi. “Polis her defasında ilgileneceğini söyledi, ancak olaylar bu noktaya geldi” diyen Uçanok, polisin sadece olaylar sonrasında 24 saat güvenliklerini sağladığını kaydetti

 

OLAYLAR İHALE SÜRECİNDE BAŞLADI:

Ahmet Uçanok, İsmet Felek tarafından ilk olarak 2013 yılı ortasında Gazimağusa Belediyesi’nin asfalt ihalesi sürecinde tehdit edilmeye başladıklarını belirtti. Ahmet Uçanok, “O süreçte babamı sürekli ‘seni bir gece yatağından alacağız’ ‘kızına, oğluna çok kötü şeyler yapacağız’ şeklinde tehdit ettiler” dedi

“BÜYÜKELÇİLİĞE KADAR YAZI YAZDIK”:

Ahmet Uçanok, babasının darp edilmesinin ardından zanlıların bir gece poliste kaldıktan sonra serbest bırakıldıklarını belirtti. Uçanok, bu şahısların ceza almaları için dönemin Polis Müdürü Pervin Gürler ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na kadar konuyu götürdüklerini ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne de yazı yazdıklarını anlattı

KAVGA ZAFER İŞARETİNDEN ÇIKTI: 

Ahmet Uçanok, 20 Ağustos’ta mahkeme önünde yaşanan olayların da Felek’in adamlarının tahriki sonucu oluştuğunu öne sürdü. Ahmet Uçanok, “Duruşma ertelendi. Araçlarının yanına giden sanıklardan biri yeniden biz doğru dönerek zafer işareti yaptı. Babamın sevenleri de bu hareketlere karşılık verdi. Olaylar böyle çıktı” dedi


Gazimağusa Mahkemesi önünde 20 Ağustos tarihinde Ali Osman Uçanok ve İsmet Felek grupları arasında meydana gelen olayların ardından Havadis’e konuşan Ali Osman Uçanok’un oğlu Ahmet Uçanok, polisin ne olayların öncesinde ne de sonrasında gerekli önlemleri almadığını ifade etti.

Ahmet Uçanok, 2013 yılında İsmet Felek ve adamları tarafından Gazimağusa’da bir ihale nedeniyle tehdit edilmeye başlandığını ve konunun darp olayına kadar gittiğini kaydetti. Uçanok ailesi hem tehditlerin gerçekleştirildiği zamanlarda hem de darp olayından sonra gerek Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı gerekse Polis Genel Müdürlüğü’ne konuyla ilgili uyarıları yaptıklarını ifade etti.

Ahmet Uçanok, tehditlerin devam etmesinin ardından Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne konu hakkında bilgi dahi verdiklerini ifade ederek yetkililerin olayların büyümesi ihtimaline karşı önlem almadığını belirtti.
Ahmet Uçanok, 20 Ağustos’ta yaşanan olayların ardından da polisin sadece 24 saat ev önünde önlem aldığını ondan sonraki süreçte yine evin önünden ayrıldığını belirtti.

Gazimağusa’da 20 Ağustos tarihinde mahkeme binası karşısında Ali Osman Uçanok ve İsmet Felek grupları arasında meydana gelen ve bölgede infiale neden olan kavga öncesinde yaşananlarla ilgili merak edilenleri taraflardan biri olan Ali Osman Uçanok’un oğlu Ahmet Uçanok Havadis’e anlattı. Ahmet Uçanok ise kavga öncesinde yaşadıkları süreci anlatarak İsmet Felek tarafından 2013 yılından bu yana tehdit edildiklerini açıkladı.

Tehditler 2013 yılında başladı

Ali Osman Uçanok ve İsmet Felek grupları arasında meydana gelen kavganın ardından çevrede konuşulanlardan duydukları rahatsızlığı dile getiren Ahmet Uçanok, çevrede söylendiği gibi devlet ihalelerinin İsmet Felek yardımı ile alınmadığını, Felek’ten de fayda sağlayacak şekilde çalışılmadığını dile getirdi. 2010 yılında İsmet Felek’in ihraç emrinin kaldırılıp adaya gelmesinin ardından ihalelere müdahalelerin başladığını belirten Uçanok, Felek’in özellikle rakamsal olarak büyük devlet ihalelerine fesat karıştırdığını iddia etti. “Biz kendimizi bu çarkın dışında tuttuk, 2010-2013 yılları arasında belediye ihaleleri, çevreden, özel sektörden aldığımız işlerle gemiyi yürüttük” şeklinde konuşan Ahmet Uçanok, 2013 yılı ortasında Gazimağusa Belediyesi tarafından açılan asfalt ihalesine katıldıklarını ve rakamsal olarak yüksek bir ihale olduğunu belirtti. Uçanok, babasının ihaleye katılması ile mafyanın üzerlerine çöktüğünü söyledi.

“Bizden haraç istediler”

Gazimağusa Belediyesi’nin açmış olduğu asfalt ihalesine katılmaları ile İsmet Felek’in bizzat iş yerine gidip, babasını “Bu işe girmeyeceksiniz” diyerek tehdit ettiğini ileri süren Ahmet Uçanok, Felek’i dinlemeyerek, ihaleye girip işi aldıklarını ve 2014 yılı başlarında işi bitirdiklerini kaydetti.

2014 yılı başlarında bir gün Felek’in yeniden Uçanok İnşaat Şirketi’ne gittiğini söyleyen Uçanok, bu kez Felek’in kazançtan pay almak adına haraç istediğini ifade etti. Babasının “Birlikte mi kazandık ki benden pay istiyorsun” şeklinde terslemesini Felek’in hazmedemediğini anlatan Uçanok, bu kez Çayırova’daki evine istediği betonun gitmemesini bahane eden Özcan Hangün’ün yanına Ömer Satıağalar, Akif Uygur ve Cüneyt Arık’ı da alarak 5 Temmuz tarihinde ofisi basıp babasını dövüp burun ve elmacık kemiklerini kırdığını anlattı.

“Gürler ve GKK’ya da gittik”

Olayın polise şikayet edildiğini ve ofisi basan kişilerin polis tarafından tutuklanarak 1 gece poliste kaldıktan sonra haklarında ciddi darp ve vahim zarar davalarının okunduğunu söyleyen Uçanok, bu şahısların ceza almalarını istedikleri için bazı siyasi isimlerle, dönemin Polis Genel Müdürü Pervin Gürler ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ile görüşme yaptıklarını ve davanın 1 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini anlattı. Mahkemenin devam ettiği süreç içerisinde sanık konumundaki şahısların ve onları temsil eden avukatın sürekli mahkemeyi oyalayıp davayı tehir ettiğini belirten Ahmet Uçanok, bu süreçte tehditlerin başlayıp artarak devam ettiğini söyleyerek “Ceza almalarını istedik davamızdan geri çekilmedik” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Ölüm tehditleri aldık”

Mahkeme sürecinin devam ettiği bu dönem içerisinde istenilen haracı ödemeyip 4 sanık hakkındaki şikayetin de geri çekilmediğini dile getiren Uçanok, Türkiye numarasından aranıp İsmet Felek’in kardeşi Oğuz Felek tarafından da ölüm tehditleri aldıklarını açıkladı. Uçanok, babası ve kendilerinin sürekli tehdit edildiğini, babasına “Seni bir gece yatağından alacağız”, “Kızına, oğluna çok kötü şeyler yapacağız” şeklinde tehditlere uğradığını söyleyen oğul Uçanok, Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği’ne yazı yazarak durumdan haberdar ettiğini ve tüm tehditlerin polise haber edilerek kayıt tutturulduğunu anlattı.

“Sektörden haraç toplanıyor”

Oğul Uçanok, inşaat sektörüne çöktüğünü iddia ettiği İsmet Felek ve adamlarının irili ufaklı pek çok şirketin gelirine ortak çıkarak haraç topladığını belirtti. Babasının haraca karşı direnmesi nedeni ile pek çok olayın yaşandığını belirten Uçanok, Elçiliğe yazılan yazıda da, konunun aktarıldığı siyasilere de polis örgütü yetkililerine de İsmet Felek ve çetesinin bu ve buna benzer pek çok suça karıştığını bildirdiğini ancak ne durumun farkında olduğunu söyleyen siyasilerin ne de geri dönüm bile yapılmayan Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği’nin elini taşın altına koyduğunu ifade etti.

“Kavga, zafer işareti yapmaları nedeni ile çıktı”

Sürekli tehir alınan davada sanıkların avukatı Yunsal İlhan’ın “Ali Osman Uçanok’un şikayetini geri çekmesi için çabalıyoruz” diyerek davanın oyalandığını söyleyen Uçanok, 20 Ağustos tarihinde görüşülen davada şikayetin geri çekilip çekilmeyeceğini kendisine sormak için Savcılığın talebi üzerine babasının mahkemede hazır edildiğini ancak mahkemenin sanıklardan birinin mahkemede hazır bulunmaması sebebi ile 27 Ağustos tarihine ertelendiğini belirtti. Ahmet Uçanok babası Ali Osman Uçanok’un çalışanları ve çevresindekiler tarafından çok sevildiğini ifade ederek mahkemede yalnız bırakılmak istenmediğini bu nedenle serbest olan sanıklar tarafından daha önce de darp edildiği için sevenleri ve çalışanlarının Ali Osman Uçanok’u mahkeme çıkışında beklediğini söyledi. Mahkeme çıkışında araçlarının yanına giden sanıklardan birinin yeniden tehir aldıkları için zafer işareti yaptığını söyleyen Ahmet Uçanok, kavganın bu sebepten dolayı çıktığını söyledi.

Polis ortada yok

Ahmet Uçanok, devletten ve mahkemeden bu andan sonra beklentilerinin suçluların cezalarını çekmesi olduğunu ifade etti. Polisten olayların daha da büyümemesini sağlamalarını istediklerini de belirterek caydırıcı cezalar verilmesini istedi.

Ahmet Uçanok, polise olayları daha önceden anlattıklarını da ifade ederek “Darp olayının gerçekleşmesinin ardından olayların daha da büyümemesi için polisten önlem istedik. Ancak ne polis ne de elçilik biz eğerek önemi göstermedi. Bize sürekli konuyla ilgileneceğiz tarzında cümleler kullandılar. 20 Ağustos’taki olayın ardından da polis sadece 24 saat evimizin önünde durdu. Daha sonra hiçbir önlem almadılar. Biz şu an için rahat değiliz. Polis maalesef tam olarak güvenliğimiz sağlayamadı” diye konuştu.

au1.jpg

au2.jpg

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.