1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLESİ BİR KEZ DAHA FERYAT ETTİ
AİLESİ BİR KEZ DAHA FERYAT ETTİ

AİLESİ BİR KEZ DAHA FERYAT ETTİ

Gönyelide bir tartışma sonrası yol içine düşerek üzerinden araba geçerek hayatını kaybeden Alkın Coşkun'un anne ve babası önceki gün Erhan Saraç'ın beraat kararı ile isyan etti. Bir genç öldü ama ortada “öldüren” yok

A+A-

EVLAT KOLAY YETİŞMİYOR: Evlatları Alkın Coşkun’u 27 yaşında toprağa gömen anne Füsun Coşkun ve baba Sadem Coşkun’un gözyaşı dinmedi. Coşkun ailesi, “Bir evlat kolay yetişmiyor. Biz adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Biri yola itti,biri üzerinden geçti ama ortada suçlu yok. Adalete güvenmek istiyoruz” diyerek isyan etti

aile12.jpg

İTEN NASIL SUÇSUZ OLUR? Aile oğullarını önce darp eden, sonra da yola iten Erhan Saraç’ın “ölüme sebebiyet verme suçu işlemediği” kararını ise anlamakta güçlük çekiyor. Aile kararı medyadan öğrendi, “adaletin tecelli etmesi” isteklerini bir kez daha yineledi

TUTUKLAMA YOK: Oğullarını döverek, yola savuran Erhan Saraç’ın beraat ettiğini, aracı ile üzerinden geçtiği düşünülen K.Y’nin ise serbest dolaştığını söyleyen gözü yaşlı anne Füsun Coşkun, “1 yıl 8 aydır gözyaşımız dinmedi. Ortada bir ölü var ama suçlu yok. Adaletten başka nereye güveneceğiz” diye sordu

alkn-cskn.jpg

Gönyelide, geçtiğimiz Ocak ayında 27 yaşındaki Alkın Coşkun’u döverek yol içine düşmesine ve bir aracın başının üstünden geçerek ölmesine neden olduğu gerekçesi ile tutuklu yargılanan Erhan Saraç’ın “adam öldürmeye teşebbüsten” beraat etmesi ortalığı karıştırdı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 31 Ocak 2013 tarihinde Alkın Coşkun'un ölümüne sebebiyet verdiği için 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Erhan Saraç, önceki gün Yüksek Mahkeme’nin “beraat” kararı ile serbest bırakılmış, sadece darp suçundan suçlu bulunmuştu.
Olay gecesi aracı ile başının üzerinden geçtiği iddiası ile tutuklanarak mahkemeye çıkarılan K. Y ise kefaletle serbest bırakıldı ve tutuksuz yargılanıyor.

Erhan Saraç'ın beraat kararını dün sabah televizyondan öğrenen Coşkun ailesi adalet istediklerini bir kez daha vurguladı.

"Biri yaptı biri bozdu"
Erhan Saraç'ın beraat kararının ardından Fisun-Adem Coşkun çifti Ağır Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu 4 yıllık hapislik kararının Yüksek Mahkeme'de bozulduğunu şaşkınlıkla öğrendiğini belirtti ve şunları söyledi:

“Biri sebebiyetten biri adam öldürmekten ortada yargılanan iki kişi var. 8 ay önce verilen 4 yıllık  bir Mahkeme kararı var ve Yüksek Mahkemeye yapılan itiraz ile adam suçsuz bulunarak hakkında beraat kararı verildi.

İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, haberlerde beraat kararını duyduk ve şok olduk, bu nasıl bir sistem? K. Y hala tutuksuz yargılanıyor, şimdi bu saatten sonra bu davanın kararından da endişe duyuyoruz"

alkn.jpg

“Artık tutuklanmasını istiyoruz”
Anne Fisun Coşkun, "Kefaletle tutuksuz yargılanan K. Y için tutuklama emri ne zaman çıkacak, bir anne olarak soruyorum? Oğlumuzu öldürdü ve hala dışarıda dolaşıyor. Biri dövdü yola attı, diğeri aracıyla üzerinden geçti. Yola iten beraat etti. Üzerinden geçen için de, ‘Yoldan geçiyordu’ denilerek beraat kararı verilirse, hiç şaşırmayacağız” dedi.

Adaletin yerini bulmasını beklediklerini anlatan gözü yaşlı anne, 1 yıl sekiz aydır, mahkeme koridorlarını aşındırdıklarını söyledi.

“Adalet yerini bulmazsa, biz asla teselli olmayacağız” ifadesini kullanan anne Füsun Coşkun, “Oğlumu döverek yola atan da, üzerinden araba ile geçen de serbest. Ama oğlu toprak altında, bu hayatta değil. Peki adalet nasıl sağlanacak?” diye sordu.

"Oğlumuz mezarda"
27 yaşında hayatının baharında oğullarını kara toprağa veren acılı anne ve baba, "Oğlumuz mezarda sebebiyet verenler ise dışarıda, umudumuz oğlumuzu yola atan ve basıp öldüren kişilerin Mahkeme huzurunda adaletli bir ceza verileceğine inanıyoruz. Bir evlat kolay büyütülmüyor ve bir anda onu kaybetmenin acısını yaşamayan bilemez bir Yargıya güveniyoruz" dedi.

alkin.jpg

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.