1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AİLESİNE TELEFONDA ŞOK İFADELERDE BULUNDU!
AİLESİNE TELEFONDA ŞOK İFADELERDE BULUNDU!

AİLESİNE TELEFONDA ŞOK İFADELERDE BULUNDU!

“Yapılan haber ve yorumları hazmedemiyorum”

A+A-

Yeni Bakış'tan Evrim Kamalı'nın haberine göre; Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 yaşındaki oğlunu öldürmekten yargılanan sanık Bilge Lord’un duruşmasında dün şok diyaloglar ortaya çıktı. Cezaevinde Lord’un hal ve davranışlarıyla ilgili tahkikat yürütmesi konusunda görevlendirilen polis memuru Hamza Tarman, mahkemeye verdiği bilgide, Bilge Lord’un annesi ve ablasıyla yaptığı telefon görüşmelerinde, avukatı ve psikiyatr uzmanı Mehmet Çakıcı’ya güvenmediğini ve onların kariyer peşinde olduklarını söylediğini mahkemeye aktardı

efkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 yaşındaki oğlunu öldürmekten yargılanan sanık Bilge Lord’un duruşmasında dün şok konuşmalar ortaya çıktı. 

Polis memuru gözlemlerini anlattı

Dünkü duruşmada Başsavcı Muavini Yardımcısı Ahmet Varol, Bilge Lord’un cezaevinde 16 Ocak’tan itibaren tüm hal ve davranışlarıyla ilgili tahkikat yürütmesi konusunda görevlendirildiği Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde Adli Şube’de görev yapan polis memuru Hamza Tarman’ı dinletti. 

Cezaevinde iyi diyalogları var Tanık Hamza Tarman, 

16 Ocak 2019 tarihinden itibaren, adliye şubesinde görevli bir polis çavuşu, kadınlar koğuşundaki telefon ve kamera kayıtları ile özel taleplerin yazılı yapıldığı defterden el yazı imza örnekleri aldığını mahkemeye aktardı. Bilge Lord’la birlikte aynı koğuşta kalan iki kadın mahkumdan ifade aldığını anlatan Tarman, Lord’un cezaevinde iyi diyalogları olduğu, el işleri yaptığını mahkemeye aktardı. 

Ailesine telefonda şok ifadelerde bulundu

Polis, Bilge Lord’un annesi ve ablasıyla yaptığı telefon görüşmelerinde, avukatı ve psikiyatr uzmanı Mehmet Çakıcı’ya güvenmediğini ve onların kariyer peşinde olduklarını söylediği sözler mahkemeye aktarıldı. Polis, Bilge Lord’un annesiyle yaptığı ve kayıt altına alınan görüşmesinde sesini değiştirip, “Şimdi Çakıcı gelecek. Telefonda yorum yapma” ve “Mahkemeye bir üniversitenin dekanı gelecek, halledecek” dediği aktarıldı.

Cezaevine “Ol der ve olur” adlı kitap yasal olmayan yollardan sokuldu

Tahkikat memuru Hamza Tarman, Bilge Lord’un cezaevinde tasarrufunda bulunan “Ol der ve olur” isimli kitabın cezaevinde yasal olmayan yolla sanığın tasarrufuna geçtiğini anlattı.

Tarman, kitabın Psikiyatr Mehmet Çakıcı ile görüştüğü dönemde tasarrufuna geçtiğinin belirlendiğini söyledi. 

Polis memuru Hamza Tarman, annesine telefonda “Az kaldı kavuşacağız. Her şey geçecek” dediğini söyledi. Tarman, Bilge Lord’un annesi ve ablasıyla yaptığı telefon görüşmelerinde, Psikiyatr Mehmet Çakıcı ve avukatı Mehmet Kaptan Bensen’in amaçlarını anladığını söyleyip, “Bizi kullanıyorlar. Fadıl beye de anlatacağım. Çakıcı çok yüzsüz. Sizi ararsa konuşmayın. Ben bir şey söylesem de görüşmesem de raporu yazacak” dediği mahkemeye aktarıldı. 

“Yapılan haber ve yorumları hazmedemiyorum”

Sanık Bilge Lord’un ablasıyla telefon görüşmesinde, “İnternetteki haberlere yapılan yorumları hazmedemiyorum” derken, ablasının da, “Kafana takma. Başka bir olay olunca bu olay unutulacak” demesi dikkat çekti. Polis, kayıtlarda Bilge Lord’un annesinin telefon görüşmelerinde “Duruşmaya gazeteci geldi mi?” sorusunu sorduğunu, Lord’un ise, “Başımı hiç kaldırmıyorum. Üç gazeteci geldi. Bugün karşı taraf (savcılık) söz alacak. Ağzı dili tutulsun” dediğini aktardı. Polis, Lord’un, ablasının çocuğuyla ilgili vücuduna dövme yaptırmak istediğini söylemesi üzerine “Koluna dövme yaptırmasın. İş ararken önüne engel olur” dediğini mahkemeye aktardı.

8 Mayıs’a ertelendi

Başkan Fadıl Aksun, davayı ön duruşmaya devam edilmek üzere 8 Mayıs’a erteledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.