1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. AJDA'DAN KADINLARA TAVSİYELER
AJDA'DAN KADINLARA TAVSİYELER

AJDA'DAN KADINLARA TAVSİYELER

Ajda Pekkan'ı genç tutan estetikler değil heyecanı ve enerjisi. Ve bu yaza da 'Ara Sıcak'la bomba gibi gireceğe benziyor... Sanatçıyla dünden bugüne uzanan keyifli bir sohbete oturduk.

A+A-

Pazartesi günü bir grup gazeteci kadın Ajda Pekkan’la buluştuk. Bu hem o hem de bizler için bir ilkti. Yaşlarımız farklı olsa da hepimiz ilk gençliğinden bu yana Ajda Pekkan hayranıydık. Kimi zaman aşk heyecanını kimi zaman da acısını onun şarkılarıyla atlatmaya çalıştık. 

Yine de nasıl bir Ajda Pekkan’la karşılaşacağımı, magazin basınında güzelliği, yaptırdığı estetik ameliyatları, konuşurken yaptığı gaflarla ön plana çıkarılan süper starla nasıl bir kontak kuracağımızı merak etmiyordum desem yalan olur. 

Ama Ajda Pekkan içtenliği ve netliğiyle hepimizi şaşırttı. Bu kez ekranda ve sahnede olduğundan çok farklı çok daha doğal bir Ajda vardı karşımızda. Kendi üstüne kurduğu kontrol mekanizmasını biraz hafifletmiş. 26 yaşında evde kaldım korkusuyla yaptığı ilk evlilikten, sahnelerden uzaklaşmak için yaptığı ikinci evliliğine, Ajda bardaklarının öyküsünden, içgüdüsel tasarım yeteneğine kısacası dünden bugüne uzanan keyifli bir sohbet yaptık. 

Aslında geçtiğimiz haftalarda gazetelerin hafta sonu eklerine verdiği röportajlardan buluşma nedenimizi tahmin etmişsinizdir. 

Ajda Pekkan, Mart 2011’de faaliyete geçen E-ticaret sitesi ‘Daybuyday.com’ için kıyafet tasarlıyor. Ve bu kıyafetler ‘Ajda Pekkan by Daybuyday’ markasıyla satılıyor. Ajda Pekkan biraz kendi tarzından, biraz hayalindeki Ajda’dan biraz da günümüz trendlerinden esinlenerek, tül, deri, dantel ağırlıklı kumaşlarla uçuşan, hafif kolaylıkla günün her saati giyilebilecek tunikler, pantolonlar, etekler tasarlamış. Her yaşta kadının daha doğrusu onun gibi yaşsız kadınların giyebileceği kıyafetler. Fiyatları da 39.99- 139.99 lira aralığında gayet ulaşılabilir tutmuşlar. Yakında markanın şemsiyesi altında koku, sabun ve ev tekstili üretimi de başlayacakmış. 

Türkiye’nin neredeyse 40 yılı aşkın süredir en güzel giyinen, gustosu olan kadınlarının başında gelir Ajda Pekkan. Bir zamanlar kıyafetleri, saç modeli, hatta taktığı güneş gözlükleri ne giyse ne taksa moda olurdu. “Ajda Pekkan on bavulla Avrupa seyahatinden döndü” haberleri hala gözümün önünde. Şimdi hem o hem de bizler de internet üzerinden alışverişe başlayacağız galiba! 
‘Ara Sıcak’ geliyor 

Ajda Pekkan kendini ispat edene dek şarkı söylemeye yoğunlaşmış. Ancak artık tek bir şeyle kendini ifade etmek ona yetmeyecek gibi görünüyor. İçindeki farklı kadınlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. “Şarkı söylemeseydim mutlaka moda tasarımcısı ya da dansçı olurdum. Hatta istediklerimin hayal ettiklerimin hepsini yapmaya kalksaydım beynimi klonlamam lazımdı” diyor. 
Moda’da daha yapacakları da var. Ajda Pekkan markasını ileride kendi tarzına daha yakın bir çizgide butik üretim yaparken de göreceğe benzeriz. Bir diğer yeni proje de öncü olduğu estetik konusunda danışmanlık vereceği bir güzellik enstitüsü açmak. Tabii ki yanına estetik cerrah ve dermatolog desteği alarak.

Modanın yanı sıra müzik çalışmalarını da ihmal etmiyor. Bu yaz sessiz sedasız oturacağım diye hüzünlenirken, Gülşen’den aldığı yeni beste ‘Ara Sıcak’ sayesinde bomba gibi girmeye hazırlanıyor. Spor, rejim derken konserlerde nefes nefese kalmayan, terlemeyen bir Ajda olacak ve anlattığına göre onunla beraber hepimiz birer Madonna gibi dans edeceğiz. 

Ajda Pekkan’ın yaşama bakışı, işini ciddiye alışı sadece müzikle, sahne sanatlarıyla ilgilenenlere değil hepimize ders olacak nitelikte. Yürüyüş bandının üzerinde ses provası yapıyor. Konser öncesi yaptığı sporlara ağırlık vermesinin bir nedeni de sahnede terlememek. Ajda Pekkan yaşamına anlam katan projeler ve duyduğu heyecan sayesinde hiç yaşlanmayacak. Umarım peşinden bizi de sürükler...

Ajda Pekkan’dan kadınlara genç görünme tavsiyeleri... 
- Yaş ilerledikçe kadınsı giyinmek yerine spor kıyafetleri tercih edin 
- Menopozdan sonra kadınların boyunları kısalıyor, enselerini açmasınlar 
- Karın ve bel bölgesinde fazlalıkları olanlar dökümlü bluz giymeli 
- Hafif vatka vücudu daha ince ve dik gösterir 
- Kaç yaşında olursanız olun mutlaka spor yapın

Kaynak: Müge Akgün/Radikal

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.