1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. AK PARTİ'DEN 'GEZİ PARKI' ÖNERGESİ
AK PARTİ'DEN 'GEZİ PARKI' ÖNERGESİ

AK PARTİ'DEN 'GEZİ PARKI' ÖNERGESİ

AK Parti, Gezi Parkı olaylarının için araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge verdi.

A+A-

Ak Parti gezi parkı eylemlerinni araştırılması için bir araştırma önergesi  verdi. Önergede, “27 Mayıs 2013 gecesi başlayan, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve kamu düzenini ve barışını bozucu bir nitelik kazanan olayların tüm boyutlarıyla araştırılması ve bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması için demokratik hukuk devletinde alınması gereken önlemlerin tespitiamacıyla anayasamızın 98. İÇTÜĞÜZÜMÜZÜN 104 ve 105. maddelerigereğince Meclis araştırma komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederiz” denildi.

Ak Parti tarafından verilen önerge dilekçesinde olaylarla ilgili geniş çaplı bir döküm de yapıldı. Önergede şu ifadelere yer verildi:

“27 mayıs akşamı onaylı taksim meydanı yayalaştırma projesi kapsamında İ.Ü Orman Fakültesi Dekanlığı’ndan alınan ağac, röleve ve transplantasyon raporu çerçevesinde Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan ağaçların bir kısmının başka yerlere nakledilmek üzere sökülmeye başlaması ve cadde genişletme çalışmaları nedeniyle parkın Asker Ocağı caddesine bakan duvarının 3 metrelik kısmının yıkılması çevreci duyarlılığı ile hareket ettiğini iddia eden 40-50 kişilik protestocu grubun tepkisiyle karşılaşmıştır. Önce küçük bir grubunun Taksim Gezi Parkı’ndaki protestosuyle başlayan gösteriler polisin olaya mdahalesi sırasında aşırı biber gazı ve tazyikli su kullanmak suretiyle orantısız güç kullandığı ileri sürülerek sosyal medya ve bazı televizyon kanallarında provakatif söylemlerle tahrik edilerek kalabalıkların sokaklara dönülmesi yönünde yayg ın bir kara propaganda başlatılmıştır. Bu kapsamda Türkiye dışındaki şiddet olaylarına dair insanları tahrik edici görüntüler sanki Türkiye’de olmuşcasına kamuyouna sunulmuştur.

SANATÇILARA ELEŞTİRİ

Eylemlere destek veren bazı ünlüler,kanaat  önderleri, yerli ve yabancı gazeteciler ve siyasetçilerhalkı galeyana getirici, ayrıştırıcı, toplumsal duyarlılıkları kaşıyıcı şekilde beyan ve mesajlar vermiştir.

35 MİLYON TWEET ATILDI

Gezi parkı olaylarının başlaması ile Türkiye’de atılan twit sayısı 8 milyondan 35 milyona kadar çıkmıştır. Bir sanatçının twitterda attığı ‘ Mesele sadece gezi parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı? Hadi gel’ çağrısı durumun göründüğü gibi masum bir çevre duyarlılığı olmadığını göstermiştir.

YARALI SAYISI

Gösterilerin yolaçtığı maddi zararın 250 milyon türk lirasını aştığı tahmin edilmiştir. 271 sivil araç, 116 polis arabası, 58 kamu binası, 45 ambulans,4 özel otobüs, 90 belediye otobüsü, 337 işyeri ve bir konut binası, 5 polis merkezi, biri CHP, diğer Ak Parti’ye ait 14 parti binası zarar görümşütür.  İkisi silahla, ikisİ  bıçakla olmak üzere olaylarda toplam 668 güvenlik görevlisi ile 4152 sivil yaralanmıştır”

 

Akşam

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.