1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKADEMİK KOORDİNASYON KURULU, UKÜ’DE TOPLANDI
AKADEMİK KOORDİNASYON KURULU, UKÜ’DE TOPLANDI

AKADEMİK KOORDİNASYON KURULU, UKÜ’DE TOPLANDI

Gökçekuş, “Tanınmayan ülkenin dünyada kabul gören diploması veriliyor. Bu gurur duyulacak bir başarıdır” dedi.

A+A-

Üniversitelerarası Akademik Koordinasyon Kurulu (ÜAKK) bugün saat 10.00’da, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş başkanlığında, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi UKÜ)’de toplandı.

Toplantıya, YÖDAK Başkan ve üyeleri, üniversitelerin YÖDAK temsilcileri ve rektörleri katıldı.

Toplantının başında basına açıklama yapan YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş, kurul toplantısına ve alınacak kararlara önem verdiklerini, gelişim sürecine katkıda bulunduğunu belirtti. Kurulun yapısıyla ilgili bilgi veren Gökçekuş, 9 üniversitenin rektörleri ve iki öğretim üyesiyle  temsil edildiğini dolayısıyla her üniversitenin üç temsilcisi bulunduğunu ifade etti.

Gökçekuş, dün, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ile birlikte Ankara’ya giderek temaslarda bulunduklarını, Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı ile görüştüklerini söyledi. 

YÖK ile YÖDAK ile ilişkileri en üst düzeye taşımayı amaçladıklarını söyleyen Gökçekuş, Türkiye’de görüştükleri yetkililerin, KKTC’de üniversitelerin elde ettiği başarının mucize olarak nitelendirerek, takdir ettiklerini vurguladı.

KKTC’de 108 ülkeden öğrencinin eğitim aldığını anlatan Gökçekuş, “Tanınmayan ülkenin dünyada kabul gören diploması veriliyor. Bu gurur duyulacak bir başarıdır” dedi.

Gökçeküş, öğrenci sayısının yanında kalitenin de artırılması gerektiğine işaret ederek, işbirliği içinde çalışarak hedeflere ulaşılabileceğini ifade etti.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.