1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKANSOY: “SIZAN RAPOR HAKKINDA…”
AKANSOY: “SIZAN RAPOR HAKKINDA…”

AKANSOY: “SIZAN RAPOR HAKKINDA…”

CTP-BG Genel Sekreteri Mağusa Milletvekili Asım Akansoy, CTP-BG kurultayının 8 Aralık tarihinde yapılacağını açıkladı.

A+A-

CTP-BG GENEL SEKRETERİ AKANSOY:“ERKEN SEÇİM NEDENİYLE ERTELENEN KURULTAY 8 ARALIK’TA YAPILACAK”

CTP-BG Genel Sekreteri Mağusa Milletvekili Asım Akansoy, CTP-BG kurultayının 8 Aralık tarihinde yapılacağını açıkladı.

Bu kararın dün akşam gerçekleştirilen Parti Meclisi’nde alındığını söyleyen Akansoy, erken seçim nedeniyle beş ay ertelenen kurultayın bu tarihe denk geldiğini kaydetti.

CTP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, CTP-BG Genel Sekreteri Mağusa Milletvekili Asım Akansoy, bir TV programına katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

CTP’nin herhangi bir sorun olmadan kurultayını gerçekleştireceğini söyleyen Akansoy, tartışmalı bir kurultayın hem partiye hem de halka zarar vereceğini söyledi.

Başkanlık için yarış olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Akansoy şöyle konuştu:

İsteyen aday olur. Amaç, CTP’nin hayata geçireceği programın güç kazanarak kurultaydan çıkmasıdır. CTP’de başkan olabilecek çok kişi var. Sadece 3 kişi değil. Ne olursa olsun kurultay sürecini akli selimle, soğukkanlılıkla tamamlamamız gerekir. Biz CTP olarak çok iddialı bir programla ortaya çıktık. Bu bataklığı kurutacağız dedik ve radikal reformlardan bahsettik. Çok iddialı reformlardı bunlar. Elektrik, telefon, tarım, sanayi, esnaf… Her konuda iddialıydık. Bunca yüksek hedef, sorumluluğumuzu kat ve kat artırdı. Bu tüm üyelerimize ve yöneticilerimize ait bir sorumluluktur. Kendi evimiz olan partimizi de yeniden düzenlerken oldukça dikkatli davranmak zorunda olduğumuzu bilmeliyiz.”

“SIZAN RAPOR HAKKINDA…”

Basına sızdırılan rapor hakkında görüşleri sorulan Akansoy, partinin genel sekreteri olarak seçim dönemi yaşananların ortaya çıkarılması için soruşturma komitesi kurulması ve çalıştırılması konusunda çok ciddi görüş ortaya koyduğunu ve gereğinin de tüzük bağlamında yapılmasını istediğini hatırlattı.

Soruşturma komitesinin değerli insanlar tarafından oluşturulduğunu ve kendilerine 250 sayfalık bir rapor sunduğunu ifade eden Akansoy, raporun bir kısmının basına sızmasının bir oyun olabileceğine inanmadığını, bu raporun çok az insanda olduğunu ve bu insanların bir oyunun parçası olduklarına asla inanmadığını söyledi.

Bu kadar açık şekilde evin içindeki tartışmaların kamuoyuna yansıtılmasının da gazetecilik başarısı olduğunu düşünmediğini vurgulayan Akansoy, siyaseten de magazinsel olan bu durumun toplumun veya CTP’nin işine yarayan bir şey olmadığını söyledi.

KIB-TEK KONUSU VE ÖZERKLEŞTİRME

Elektrik harçlarına yapılacak zamla ilgili görüşleri istenen Akansoy, özelde Kıb-Tek, genelde özerkleştirmeler için şunları söyledi:

“Eğer Kıb-Tek’i özerkleştirme konusunda bir hedefle yola çıkmışsak ve bu kurumun bize ait olduğunu söylediysek bu kurumun işlevselliğini artıracak adımları atmalıyız. Bir zam yapılacaksa büyük sıkıntılara yol açabilir, ancak hükümet bu konuda en iyiyi sağlamak durumundadır. Ben zam yapıyorum ama şu sebeple zam yapıyorum, 3-5 ay sonra da şöyle şöyle olacak demeliyiz. Özerkleştirme konusu masamızda ve bu konuyu tüm paydaşlarımızla görüşüyoruz. Enerji sorunun çözümüne yönelik tartışıyor, parti olarak hükümete katkı koymak için projeler üretiyor, her kesimle temaslarımızı sürdürüyoruz.”

“KTFF’NİN GİRİŞİMLERİNE TAM DESTEK!”

Gündemin önemli başlıkları arasında yer alan KTFF’nin girişimlerini de değerlendiren Akansoy, Kıbrıs Türk tarafının FIFA ile aynı masada oturacak olmasının çok ciddi bir girişim olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Gençler adına heyecanlanmamak mümkün değil. Gençlerin uluslar arası arenada top oynama ihtimali bile insanı heyecanlandırıyor. Bu girişimleri parti olarak da kişisel olarak da destekliyorum. Bu, siyasete derstir. Siyasetin başaramadığını spor başarıyor demektir. Burada önemli olan bütünlüklü çözüm modelinin içinde hapsolup bu koşullarda yaşamak zorunda olmamaktır. Diplomasi farklı bir şeydir. Matematiği ve üslubu vardır ve hayatın dinamizmi diplomasiyi öteler. Geleneksel söylemler artık kırılıyor. Maraş tartışılamaz derken bugün “neden açılmasın, bütünlüklü çözüme ivme katacak bir adım olacaksa açılırsa daha iyi olmaz mı” diye düşünmeye başladık. Bir cesetle yan yana yaşayan Mağusa halkına ortak bir yaşam alanı tesis edemez miyiz diye konuşuyoruz. KTFF’nin girişimlerini de böyle değerlendirmek gerekir. Bu sürecin siyasileşmemesi adına CTP olarak bir adım geride durmayı tercih ettik. Önemli olan sonuç elde etmektir. Yolları açık olsun her türlü katkıyı yapmaya uluslar arası anlamda hazırız.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.