1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKARYAKIT ZAMLARI ÇOK ZOR GÜNLERE SÜRÜKLÜYOR
AKARYAKIT ZAMLARI ÇOK ZOR GÜNLERE SÜRÜKLÜYOR

AKARYAKIT ZAMLARI ÇOK ZOR GÜNLERE SÜRÜKLÜYOR

Yarın birlik binasında saat 18.00’de merkez yönetim kurulu, saat 20.00’de ise genel kurul toplantısı yapacak;

A+A-

 

BİRLİK YARIN MERKEZ YÖNETİM KURULU VE GENEL KURUL YOPLANTISI YAPACAK

KELLE: “ÜRETİCİYE YAPILAN HAKSIZLIĞI KABUL ETMEYECEĞİZ”

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, akaryakıta yapılan son zammı eleştirerek, uzun zamandır kuraklık ve kuru yem sıkıntısı yaşayan üreticinin şimdi de bu zamla baş etmek için uğraşacağına işaret etti.

Birlik, üretimde gelinen son durumu değerlendirmek için yarın birlik binasında saat 18.00’de merkez yönetim kurulu, saat 20.00’de ise genel kurul toplantısı yapacak.

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle yazılı açıklamasında, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu’nun, akaryakıta gelen zam hakkında hiçbir açıklama yapmadığını savunarak, çiftçilerin akaryakıta yapılan 10 kuruşluk zam karşısında çok zor günler geçirdiğini kaydetti.

Hükümetin üreticiyi koruyacak hiçbir girişim yapmadığını savunan Kelle, uzun zamandan beridir kuraklık ve kuru yem sıkıntısı yaşayan üreticinin şimdi de mazota yapılan zamla baş etmek için uğraşacağını ifade etti.

Hükümeti; “Üreticiyi yok etmek pahasına çalışmakla” suçlayan Kelle, haklarını koruyacaklarını ve hiçbir şekilde üreticiye haksızlığı kabul etmeyeceklerini belirterek “Bu seçim faturasını üreticiye yüklemek isteyen hükümete de boyun eğmeyeceğiz. Eğer hükümet edenler köylüyü ve üretim sektörünü görmezden geliyorsa derhal istifa etsinler” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.