1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKARYAKITTAKİ DÜŞÜŞ POMPAYA YANSIMIYOR
AKARYAKITTAKİ DÜŞÜŞ POMPAYA YANSIMIYOR

AKARYAKITTAKİ DÜŞÜŞ POMPAYA YANSIMIYOR

Akaryakıttaki Düşüş Pompaya Yansımıyor

A+A-

Petrol fiyatlarındaki düşüş 6 aydır sürmesine ve petrol fiyatı 60 dolara kadar gerilemesine rağmen indirim tam olarak vatandaşa yansıtılmadı. Ülkemizde geçtiğimiz hafta benzin grubunda 7, mazot grubu ürünlerde de 5 kuruşluk bir indirim yapılmıştı. Ancak uzmanlara göre bunun en az 30 kuruş olması gerekiyor.

Maliye eski bakanlarından UBP Milletvekili Ersin Tatar,  "Şu anda pompadaki petrol fiyatları en az 30 kuruş daha aşağı olması lazım. Ama hükümet bunu geciktirerek aşağıya çekiyor" dedi.

Ersin Tatar: KKTC Halkı bundan yararlanmalı

"Brent petrol 115 dolardan 6 ayda şu anda 68 dolara düştü. Eide, diyor ki Kıbrıs’ta doğalgaz aramaları düşündüğünüz gibi başarılı olamayabilir. Çünkü dünyada çok gaz potansiyeli vardır. Bu fiyat daha da düşebilir. Kıbrıs’ta bir anlaşmaya varana kadar bu gaz beklentileri karşılayamayabilir şeklinde Rum tarafına göz dağı vermiştir. Petrol fiyatlarının düşmesi ile KKTC halkı bundan yararlanmaları gerekiyor. Şu anda pompadaki petrol fiyatları en az 30 kuruş daha aşağı olması lazım. Ama hükümet bunu geciktirerek aşağıya çekiyor."

ABD ham petrolü 64,54 dolarla Temmuz 2009’dan bu yana, Brent petrol ise 67.82 dolara kadar gerileyerek Ekim 2009’dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Uzmanlara göre bu, 2008’deki küresel krizden bu yana görülen en uzun düşüş ivmesi. Finansal danışmanlık şirketi ANZ’nin analistleri geçtikleri bir notta, “OPEC ülkeleri petrolün varil fiyatının 60 dolara kadar inmesiyle baş edebilir ama bu ABD’den gelen kaya petrolüne karşı rekabette ellerini zorlaştıracaktır” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.