1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKAY CEMAL : SPORDA AMBARGO ÇAĞDIŞI''
AKAY CEMAL : SPORDA AMBARGO ÇAĞDIŞI''

AKAY CEMAL : SPORDA AMBARGO ÇAĞDIŞI''

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, İsviçre’nin Zürih kentinde 5 Kasım’da yapılacak “Dörtlü Futbol Zirvesi”nde “Kıbrıs Türk halkının hassasiyetinin” göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

A+A-

AKAY CEMAL: “KIBRIS TÜRK HALKININ HASSASİYETİ GÖZ ARDI EDİLMEMELİ”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti, İsviçre’nin Zürih kentinde 5 Kasım’da yapılacak “Dörtlü Futbol Zirvesi”nde “Kıbrıs Türk halkının hassasiyetinin” göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Cemiyet Başkanı Akay Cemal, “Kıbrıs Türkü’nün siyasi, sosyal kültürel ve ekonomik ambargolar yanında, bir barış aracı olması gereken spor alanında da ambargoya tabi tutulması çağdışı olup, insan haklarıyla da bağdaşmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Spor ambargosunun aşılabilmesi yönünde yapılan girişimler ve Türkiye’nin çabalarından bugüne kadar olumlu sonuçlar alınmadığına işaret eden Cemal, “Kıbrıs Türk spor camiası ile halkı Türkiye ile Kıbrıs Rum tarafının her alandaki karşılaşmalarını boynu bükük şekilde izlemekte, spor ambargosuna karşı isyan etmektedir” dedi.Cemal şöyle devam etti:

“Özellikle bir süre önce gerçekleştirilen Mersin Olimpiyatlarında yaşananlar unutulmuş değildir. Bu nedenlerle Kıbrıslı Türk gençlerin de uluslar arası alanda kendilerini göstermeleri, kanıtlamaları en doğal bir hak olarak görülürken, yıllardan beri süregelen kısır döngüyü yıkma çabaları yakından ve dikkatle izlenmektedir.

1960’lı yıllarda ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ döneminde  ‘mili takım’ diye nitelenen Kıbrıs Karmasında nice Kıbrıslı türk futbolcular boy göstermiş ve büyük başarılara imza atmışlardır.

Ancak sonraları karşılaşma tarihlerinde stadyumlara giden Türk takımlarının kilitli kapılarla karşılaşması ve Türk kulüplerinin dışlanması, bunun sonucu olarak Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun kurulması, ancak spor ambargosunun sürmesi, Kıbrıs spor tarihinin önemli aşamalarıdır.”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun düzenlediği basın toplantısında, “koltuğuma ihanet etmem” şeklindeki sözlerinin kamuoyunu rahatlattığını ifade eden Cemal, “Zurih Toplantısı’nda eşitlik ilkesine sıkı sıkıya bağlı kalınarak Kıbrıs Türk halkının hassasiyetlerine kulak vermek gerektiği inancındayız” dedi.

Cemal, FIFA tarafından dağıtılacak metnin tartışmaya açılacağı süreçte Cemiyet olarak görüşlerini daha net biçimde ortaya koyacaklarını sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.