1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKÇA, 10 YIL HAPİS YATACAK
AKÇA, 10 YIL HAPİS YATACAK

AKÇA, 10 YIL HAPİS YATACAK

Güzelyurt’ta keser ve ekmek bıçağıyla bastığı işyerinde bir kişiyi ağır yaralayarak, işyerine ait bin 297 TL’yi çalıp kaçan, Adem Akça, uzun süreli hapis cezasına çarptırıldı

A+A-

Emine UYSAL

Güzelyurt’ta 9 Ocak’ta Burger City isimli işyerine giderek, tasarrufunda bulundurduğu keser ve ekmek bıçağıyla Yayla’da sakin Kadir Şeker’i ciddi şekilde darp eden ve ağır yaralayan, ayrıca işyerine ait bin 297 TL’yi çalıp kaçan 28 yaşındaki Adem Akça, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

“Adam öldürmeye teşebbüs”, “Soygun”, “Darp”, “Yaralama”, “Kanunsuz bıçak taşıma”, “Tecavüzi alet taşıma” suçlarından itham edilen Akça, tüm suçları kabul etmişti.

Mahkemede söz alan Adem Akça, “Özür dilerim. Çaresizlikten böyle bir şey yaptım. Kalacak yerim yoktu. Böyle bir suçu ilk kez işledim. Son bir şans istiyorum. Halka kazandırılmak, iyi bir birey olmak istiyorum. Mesleğim yok. Ne iş bulduysam çalıştım” demişti.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia Berkut Barkın’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Aliye Özçınar hazır bulundu.

Keser ile başına birçok kez vurmuştu

Davanın olgularını aktaran savcı Aliye Özçınar, Güzelyurt’ta 9 Ocak 2016 tarihinde saat 22.00’de daha önce 5 yıl çalıştığı Burger City’e giden Adem Akça’nın, Asistan Müdür Kadir Şeker’i bayıltmak için, tasarrufunda bulundurduğu plastik saplı keser ile başına birçok kez vurup, toplam uzunluğu 25 santim olan ekmek bıçağıyla ağır şekilde yaraladığını anlatmıştı.

Savcı Özçınar, sanığın iş yerine ait bin 297 TL’yi çalıp, kaçtığını kaydederken, sanığın, çocuk yaşlarda dükkân açma, sirkat ve kasti hasar suçlarından Sosyal Hizmetler Dairesi’nin sınamasına verildiğini hatırlatmıştı.

Savcı Özçınar, kanlı bıçağı, kanlı keseri, gönüllü ifadesi olmak üzere birçok emareyi mahkemeye sunmuştu.

Kürşad: Ömür boyu hapislik cezası öngören suçlar

Dava kararını okuyan Yargıç Rauf Kürşad, sanığı kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup, mahkûm ettiklerini açıkladı.

Kürşad, adam öldürmeye teşebbüs ve soygun suçlarının müebbet hapis cezası öngören çok ciddi ve vahim suçlardan olduğuna dikkat çekip, bu tür şiddet içerikli suçları işleyenlere kamu yararı gereği caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini kaydetti.

“Müştekiye uyguladığı şiddet kan dondurucu”

Yargıç Rauf Kürşad, “Sanık soygun suçu için etraflı bir plan yaptı. Sanık, ekmek bıçağı ve keser ile gidip, ofisinde çalışan müştekiye saldırdı ve müştekinin vücuduna iki kez ekmek bıçağını sokmaya çalıştı. Sanığın, müştekiye uyguladığı şiddet kan dondurucudur. Sanık, bıçakla müştekinin boğazını iki santim kesti, keser ile defalarca başına vurdu. Müştekinin ölmemesi mucizedir” dedi.

Yargıç Kürşad, sanığın olaydan sonra 5 gün boyunca polisten kaçmasını da sanığın aleyhine değerlendirdiklerini açıkladı.

Yargıç Kürşad, Anayasa’da yer alan Yaşam Hakkı’nın üzerine titrenmesi gereken bir hak olduğuna vurgu yaptı.

Kürşad, “Halkı huzursuz eden, tedirgin eden kişinin olması gereken yer hapishanedir” dedi.

Yargıç Rauf Kürşad, planlı bir şekilde, dehşet verici bu suçu işleyen sanığa oybirliği ile 10 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.