1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. AKÇA: "DAHA İYİ, REFAH, MUTLU BİR YAŞAM İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"
AKÇA: "DAHA İYİ, REFAH, MUTLU BİR YAŞAM İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"

AKÇA: "DAHA İYİ, REFAH, MUTLU BİR YAŞAM İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"

TÜKİYE BÜYÜKELÇİSİ AKÇA, MUHARİP DERNEKLERİ KABUL ETTİ

A+A-

AKÇA: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ, KIBRIS TÜRK HALKININ REFAHI, HUZURU VE GÜVENİ İÇİN HEM MÜZAKERE SÜRECİNDE, HEM DE İÇ KONULARDA YANINDA VE DESTEKÇİSİDİR”

“EMİNİM Kİ TÜM KIBRIS TÜRKÜ TÜRKİYE’NİN KIBRIS TÜRKÜ’NÜN İYİLİĞİ İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA ÇALIŞTIĞININ FARKINDADIR VE FARKLI KESİMLERİN FARKLI PROPAGANDALARINA PRİM VERMİYORDUR”

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs müzakere sürecine; Kıbrıs Türk halkını mutlu edecek, kendi kaderini kendinin tayin edeceği ve bağımsızlığını sürdüreceği bir anlaşmaya ulaşması için destek verdiğini; bunun yanında daha iyi, refah ve mutlu bir yaşam sürmesi için de her türlü desteğe hazır olduklarını vurguladı.

Akça, bunu Kıbrıs Türk halkının kendisinin yapacağına, Türkiye olarak bu süreçte sadece destek ve katkı koyduklarına işaret ederek, Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkı için her şeyini ortaya koyduğunu, bu yüzden farklı kesimlerin farklı propagandalarına prim verilmeyeceğine inandığını belirtti.

Kıbrıs müzakere süreci ile ilgili olarak “biraz yorgunluk oluştuğu” değerlendirmesinde bulunan Büyükelçi Akça, buna rağmen Türkiye’nin sürece tam destek verdiğini, Kıbrıs Türk halkının 1963’te kaybettiği haklarını daha da sürdürülebilir bir şekilde almasını arzuladıklarını ifade ederek, Kıbrıs Türkü’nün azınlığa düşmeden eşit varlığını sürdürmesinin esas olduğuna vurgu yaptı.

Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen şükran etkinlikleri kapsamında kendisini ziyaret eden Muharip Derneklerin temsilcilerini kabul etti.

BORA

Muharip Dernekler adına ziyarette konuşan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, 39 yıl önce gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı ile Kıbrıs Türk halkının karanlıktan aydınlığa, bağımsızlığına kavuştuğunu, acılardan, işkencelerden kurtulduğunu, tüm Kıbrıs’a barış, huzur ve güven geldiğini kaydetti.

Muharip Dernekler olarak Kıbrıs müzakerelerinde kırmızı çizgilerinin; KKTC’nin devamlılığı ve Türkiye’nin garantörlüğü olduğunu ifade eden Bora, bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti’ne minnet ve şükranlarını sunarak, şehitleri rahmet, gazileri minnet, saygı ve sevgiyle andı.

AKÇA

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, şanlı mücadelede yer alan Kıbrıs Türk halkına teşekkür ve taktirlerini ileterek, çeşitli aşamalardan geçen Kıbrıs davasının bugünlere geldiğini, dünya kamuoyunun gündemine oturduğunu ve geçmişte değişik şekilde süren mücadelenin bugün de sürdüğünü kaydetti.

Akça, Türkiye olarak bu konuda her zaman Kıbrıs Türk halkına destek verdiklerini ve yardımcı olmak için “durduğu yerde durduğunu” vurgulayarak, bu davanın öncelikle Kıbrıs Türk halkının mücadelesi olduğunu, Türkiye’nin de her zaman yanında olduğunu söyledi.

İleriki süreçte de Kıbrıs Türk halkını daha mutlu edecek, kendi kaderini kendinin tayin edeceği, bağımsızlığını sürdüreceği bir anlaşmaya destek verdiklerini ifade eden Akça, müzakerelerin sürdüğünü, ama biraz yorgunluk oluştuğunu dile getirerek, buna rağmen görüşmelere tam destek verdiklerini kaydetti.

“ESAS OLAN AZINLIĞA DÜŞMEDEN EŞİT VARLIĞINI SÜRDÜRMESİ”

Akça, Kıbrıs Türk halkının 1963’te kaybettiği haklarını daha sürdürülebilir bir şekilde kazanmasını arzuladıklarını ifade ederek, Türkiye’nin “Birleşik Kıbrıs veya ayrılmış Kıbrıs” görüşünü dünyaya duyurduğunu, esas olanın; Kıbrıs Türk halkının azınlığa düşmeden eşit olarak varlığını sürdürmesi olduğunu vurguladı.

Dünyanın da bunu anladığını ve Kıbrıs Türk halkının neyin peşinde olduğunu gördüğünü belirten Akça, ancak hayatın devam ettiğini ve Kıbrıs Türk halkı ne kadar mutlu, huzurlu ve refah olursa, bu davayı o kadar başarıyla sürdüreceğine inanç belirtti.

Büyükelçi Akça, bu yüzden içte, daha iyi bir yaşam oluşturulması ve hayat şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin bu konuda her türlü katkıyı koyduğunu, her türlü desteğe de hazır olduğunu ilan ettiğini kaydetti.

Bunu Kıbrıs Türk halkının yapacağını, Türkiye’nin desteğinin süreceğini vurgulayan Akça, Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının iyiliği için her şeyi ortaya koyduğunu, bu çerçevede farklı kesimlerin farklı propagandalarına prim verilmediğine inandığını söyledi.

Akça bu konuda şunları söyledi:

“Türkiy0,e Kıbrıs Türkü’nün daha mutlu, refah içinde ve güçlü konuma gelebilmesi için her türlü desteğe hazır olduğunu ortaya koyuyor. Ama bunu yapacak olan Kıbrıs Türkü’dür.

Türkiye neleri düşünürse düşünsün, ne tür destekleri göze alırsa alsın burada buna sahip çıkacak, koruyacak sürdürecek olan sizlersiniz. Eminim ki tüm Kıbrıs Türkü, Türkiye’nin bu konuda Kıbrıs Türkü’nün iyiliği için her şeyi yapmaya çalıştığının farkındadır ve farklı kesimlerin farklı propagandalarına da prim vermiyordur.”

 

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.