1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. “AKÇİÇEK HASTANESİ DİYALİZ SERVİSİ’NİN ALTYAPI VE PERSONELİ HAZIR”
“AKÇİÇEK HASTANESİ DİYALİZ SERVİSİ’NİN ALTYAPI VE PERSONELİ HAZIR”

“AKÇİÇEK HASTANESİ DİYALİZ SERVİSİ’NİN ALTYAPI VE PERSONELİ HAZIR”

Gülle, Girne Akçiçek Hastanesi Diyaliz Servisi’nin alt yapı ve personelinin hazır olduğunu,

A+A-

GÜLLE: “AKÇİÇEK HASTANESİ DİYALİZ SERVİSİ’NİN ALTYAPI VE PERSONELİ HAZIR”

“ORGAN NAKLİYLE İLGİLİ YASA, HERŞEY YOLUNDA GİDERSE PAZARTESİ MECLİS’TEN GEÇİRİLECEK”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Girne Akçiçek Hastanesi Diyaliz Servisi’nin altyapı ve personelinin hazır olduğunu, cihazlar temin edilir edilmez merkezin hizmete girebileceğini kaydetti.

Gülle, organ nakliyle ilgili yasanın da, her şey yolunda giderse, pazartesi günü Cumhuriyet Meclisi’nden geçirileceğini belirtti.

Ahmet Gülle, Girne Ada Lions Kulübü’nü kabul etti. Girne Ada Lions Kulübü Başkanı İlçen Ertan, geçmişte yapılan aktiviteleri hakkında bilgi vermek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Gülle’ye nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

Bugünün Meme Kanseri Farkındalık Günü olması nedeniyle ayrıca önemli olduğunu vurgulayan Ertan, dönem başkanı olarak Girne Akçiçek Hastanesi için yapılacak aktiviteler hakkında Gülle’yi bilgilendirmek istediğini kaydetti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de, ziyaret için teşekkür ederek, Girne Ada Lions Kulübü’nün çalışmalarını ilgi ve beğeniyle izlediğini belirtti.

Kulübün özellikle sağlık alanında önemli etkinlik ve katkıları olduğunu ifade eden Gülle, kulübün Girne Akçiçek Hastanesi’ne önemli katkıları olduğunu kaydetti.

Bakanlığın her yıl meme kanseri farkındalık ayı için çalışmalar yaptığını söyleyen Gülle, sağlık merkezlerinin olduğu yerlerde kadınlara yönelik eğitimler düzenlendiğini, hastanelerde de muayene programları yaptıklarını anlattı.

Sağlık Bakanı Gülle, meme kanseri konusunda bilinçli olma ve erken tanının önemine değindi.

Girne Ada Lions Kulübü’nün Girne Akçiçek Hastanesi Diyaliz Servisi’ne katkısına da değinerek, servis için bakanlık bünyesinde yapılan çalışmaları anlattı.

Diyaliz Servisi açıldığı anda hekim sorunun çözümlenmiş olacağını söyleyen Ahmet Gülle, cihazlar için ihalenin tamamlandığını, altyapı ve personelin hazır olduğunu, cihazlar temin edilir edilmez merkezin hizmete girebileceğini kaydetti.

Diyaliz hastaları için bir diğer önemli konunun ise organ nakli yasası olduğuna dikkat çeken Gülle, her şey yolunda giderse, İnsan Hücre, Doku ve Organ Nakli İle İlgili Kuralları Düzenleyen Yasa’nın pazartesi günü meclisten geçirileceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle Girne Ada Lions Kulübü’nün katkılarının devamını diledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.