1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKDENİZ'DE SULAR ISINIYOR!
AKDENİZ'DE SULAR ISINIYOR!

AKDENİZ'DE SULAR ISINIYOR!

BM gerginlikten endişeli!

A+A-
Türk Silahlı Kuvvetleri, Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adına sondaj yapmak üzere gelen gemiyi yakından izlemeye aldı. BM gerginlikten endişeli olduğunu açıkladı.
 
İsviçre'nin Crans-Montana kentinde düzenlenen Kıbrıs Konferansı'nda, ekonomi, Avrupa Birliği, mülkiyet, yönetim-güç paylaşımı, toprak ile güvenlik ve garantiler olmak üzere 6 temel başlıktan oluşan müzakerelerin Rumların katı tutumu yüzünden sonuçsuz kalmasının ardından, Akdeniz'de sular ısınmaya başladı.

Rum Yönetimi uyarılara rağmen sondajlar konusunda tek taraflı hareket etmeden geri adım atmayınca Türkiye Akdeniz’de harekete geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri Gökçeada fırkateynini Kıbrıs açıklarına gönderdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adına sondaj yapmak üzere gelen gemiyi yakından izlemeye aldı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamada, TCG Gökçeada'nın, Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi adına sondaj faaliyetinde bulunabileceği değerlendirilen West Capella isimli gemiyi izleme görevi gerçekleştirdiği bildirildi.

BM GERGİNLİKTEN ENDİŞELİ

BM Genel Sekreteri’nin basın sözcüsü Stephane Dujarric, ENI- TOTAL şirketlerinin Rum Yönetimi adına sondaj çalışmalarında bulunması konusunda “her hangi bir olay yaratılmasını istemiyoruz ve tabii ki bölgede devam eden gerginlikten endişeliyiz” dedi.

Dujarric, Crans-Montana kasabasında yer alan Kıbrıs konferansı ve BM Genel Sekreteri’nin BM’nin müzakerelerdeki rolüne devam etmesi konusundaki görüşü ile ilgili bir soruya, “Crans- Montana’daki çeşitli tarafların görüşleri belli oldu ve farklılık hala daha büyük idi ve bundan dolayı konferansın tamamlanması gerekirdi” yanıtını verdi.

Sözcü, BM Genel Sekreteri’nin “Birleşmiş Milletler tüm taraflara yardımcı olmak için hazır ve istekli olduğu” ile ilgili açıklamasını tekrarladı.

Dujarric, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin New York’a gideceğini ve BM Güvenlik Konseyi’ni bilgilendireceğini açıkladı.

Dujarric, “gelecek adımlarımızı düşünmemiz gerekir. Tüm taraflar için derin düşünme zamanıdır” dedi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.