1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKEL, ELAM'IN ASKERİ YAPILANMASI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
AKEL, ELAM'IN ASKERİ YAPILANMASI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

AKEL, ELAM'IN ASKERİ YAPILANMASI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Irkçı ELAM;

A+A-

 

Güneyin en köklü partisi olan Emekçi Halkın İlerici Partisi (AKEL), ırkçı ELAM örgütünün askeri yapılanması ile ilgili iddialar için başsavcılığa suç duyurusunda bulunduğunu bir kez daha tekrarladı.

MEGA televizyon kanalında ELAM temsilcisinin konuk edildiği programı sunan gazeteci Pavlos Milonas’ın program sırasında yaptığı açıklamalar AKEL’in büyük tepkisini çekerken, yapılan açıklamada yetkililerin ELAM ile ilgili adım atmasının ivedi ve elzem olduğuna dikkat çekildi.

Program sırasında ELAM’ın seçimlerde demokratik bir şekilde halkın oyunu isteyeceğinden özel bir mutluluk duyduğunu ve kimilerinin işine gelsin diye birilerinin zorla ‘Nazi’ yapılmasının gülünç olduğunu söyleyen Milonas’a AKEL Merkez Komitesi Genel Sekreteri Andros Kiprianu büyük tepki gösterdi.

AKEL’in Türkçe Facebook sayfası üzerinden yapılan açıklamasında Andros Kiprianu bu tür olgular karşısında AKEL’in suskun kalmasını kimsenin beklememesini belirtti. Bu tür olgulara tolerans gösterilen, zemin sunulan ülkelerde nelerin yaşandığının çok iyi bilindiğine işaret eden AKEL Genel Sekreteri sadece bu ülkelerin değil, bütün insanlığın büyük acılar ve yıkımlar yaşadığını söyledi.

AKEL’in faşist güçlere karşı direnmeye devam edeceğini ifade eden Kiprianu, ELAM üyelerinin askeri eğitimi hakkında bizzat kendisinin Başsavcılığa suç duyurusunda bulunduğunu da hatırlattı.

ELAM’ın Yunanistan’daki Hrisi Avgi (Altın Şafak) örgütüyle yakın ilişkilerinin bilindiğini ifade eden Kiprianu, bu örgütün siyasi parti olarak kaydolmak için ilk başvurusunu yaptığında adının ELAM değil, Kıbrıs Altın Şafağı olduğuna, Almanya’daki Nazi partisiyle yakın bağları olduğuna ve Alman Nazilerin kongresine temsilcilerinin katıldığına işaret etti.

Kiprianu açıklamasının devamında “sayın Milonas’ın tüm bunları önemsiz şeyler olarak görüp, ELAM’ın demokratik bir çehreyle görünmesine kişisel olarak bu gazetecinin inanma hakkının olduğunu, ancak tüm halka ait olan yayın frekansları böylesi propagandalar için kullanılmaya kalkışmasına AKEL’in sessiz kalmasını kimsenin beklemesin” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.