1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKEL GENEL SEKRETERİ POPÜLARİTESİNİ ARTIRDI
AKEL GENEL SEKRETERİ POPÜLARİTESİNİ ARTIRDI

AKEL GENEL SEKRETERİ POPÜLARİTESİNİ ARTIRDI

AKEL’in Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs müzakerelerinin başlaması kararını...

A+A-

AKEL’in Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs müzakerelerinin başlaması kararını, DİKO’nun koalisyon hükümetinden çekilmesi ve Rum toplumundaki özelleştirme karşıtı hareketlenme üzerine Güney Kıbrıs genelinde bin 200 kişi üzerinde kamuoyu yoklaması yapıldı.

Yoklamada, Rum siyasi liderlerin popülaritesinin zor zamanlar geçirdiği, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun popülarite puanı artarken, onun dışındaki bütün siyasi liderlerin puan kaybettiği ortaya çıktı.

Fileleftheros “Yüzde 70 Diyaloğa Evet Diyor... AKEL’lilerin Yüzde 85’i Liderliğinin Kıbrıs Sorunundaki İcraatlarını Destekliyor” başlığıyla yansıttığı haberinde AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun Rum halkı arasındaki popülaritesinin yüzde 37’den yüzde 39,5’e yükseldiğini yazdı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Papadopulos’un popülaritesinin yüzde 55’lerde kaldığını, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun yüzde 45’te, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un da yüzde 42’de olduğunu, EDEK (ve Rum Meclisi) Başkanı Yannakis Omiru’nun yüzde 38, Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas’ın da yüzde 30 olduğunu belirten gazete sonuçları özetle şöyle aktardı:

“Araştırmanın Kıbrıs sorunundaki bulguları AKEL için diğerlerinden açıkça daha olumludur çünkü Sol partinin çözüm müzakere karşı tutumu zemin kazandı.  Kamuoyunun yüzde 67’si Başkan Anastasiadis’in diyaloğun yeniden başlaması kararını olumlu değerlendiriyor. Dikkat çekici nokta AKEL’in tavrının seçmen tabanındaki puanının iyileşmesidir. AKEL’lilerin yüzde 85’i parti liderliği tarafından yapılan icraata olumlu ve oldukça olumlu bakarak puanını 20 birim artırdı.

RUM HALKI EN CİDDİ SORUN OLARAK EKONOMİYİ GÖRÜYOR, KIBRIS SORUNU İKİNCİ SIRAYA DÜŞTÜ

Kamuoyunun ezici çoğunluğu ekonomik krizi yaşadığı en ciddi sorun olarak niteliyor. 10 kişiden 7’si ekonomik durumdan endişe duyuyor.

Kıbrıs sorunu değerlendirmede ikinci sıraya düştü, vatandaşlar bölünmüş görünüyor. Vatandaşları meşgul eden diğer sorunlar işsizlik, sağlık, eğitim ve muhacerettir.

Görüş belirtenlerin ezici çoğunluğu Anastasiadis hükümetinin ekonomideki icraatlarını olumsuz değerlendiriyor.  10 kişiden 4’ü ülke olarak yanlış yönde ilerlediğimiz görüşünde. Bu oran, mevduatların tıraşlandığı geçen Mart ayından sonra yüzde 30’du. Ülke olarak yanlış yönde ilerlendiği görüşünü AKEL, EDEK ve DİKO tabanı paylaşıyor, DİSİ’lilerin ezici çoğunluğu doğru yönde ilerlendiği görüşünde.

Özelleştirmeler konusunda ise yüzde 55’in üzerindeki çoğunluk, bu perspektifi olumsuz buluyor.  AKEL’den (taraftar/seçmen) kişiler KİT’lerin özelleştirilmesini yüzde 80 olumsuz buluyor. EDEK alanındaki bu oran yüzde 65 ve DİKO’da yüzde 60’tır.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.