1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKEL HEYETİNİN MOSKOVA TEMASLARI
AKEL HEYETİNİN MOSKOVA TEMASLARI

AKEL HEYETİNİN MOSKOVA TEMASLARI

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun başkanlık ettiği ve aralarında Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın da bulunduğu AKEL heyetinin

A+A-

“RUSYA’DAN ÇÖZÜME DESTEK”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun başkanlık ettiği ve aralarında Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın da bulunduğu AKEL heyetinin, Moskova temaslarına başladığı haber verildi.

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldiğini yazan Alithia gazetesi, Lavrov’un, Rusya’nın Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin ilkelere dayalı tezlerini yinelediğini ve BM’nin ilgili kararlarının, bu tutumun başlangıç noktasını teşkil ettiğini söylediğini iletti.

Gazeteye göre AKEL heyeti ise açıklamasında, Lavrov’un Rusya ile Güney Kıbrıs arasındaki ikili ilişkilerin düzeyinden memnun olduğunu ekledi.

AKEL heyetinin Moskova temasları sırasında, ekonomi yanı sıra Ukrayna konusunun da ele alındığını yazan gazete, Kiprianu ile Hristofyas’ın Moskova’da bir dizi başka temaslarda daha bulunduklarını ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.