1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKEL İLE HÜKÜMET ARASINDA ÇATIŞMA
AKEL İLE HÜKÜMET ARASINDA ÇATIŞMA

AKEL İLE HÜKÜMET ARASINDA ÇATIŞMA

Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevine Rum Savunma Eski Bakanı atama niyeti...

A+A-

AKEL ile Rum Hükümeti arasında, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevine Rum Savunma Eski Bakanı Fotis Fotiu’yu atama niyetiyle ilgili çatışma çıktığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, AKEL’in Rum Hükümeti’ni kibirli bir tavır sergilemekle eleştirirken, Hükümet’in, her yeri partisel denetimi altına almaya çalıştığını belirttiğini yazdı.

Habere göre Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi de Hükümet’e, Fotiu’yu bu mevkiye atayarak, mini bir savunma bakanlığı oluşturma çabası içerisine girdiği eleştirisinde bulundu.

Rum Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos da, Ulusal Güvenlik Konseyi oluşumunun, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in seçim öncesi vaadi olduğunu ve henüz, konsey başkanlığına kimi getireceğini kararlaştırmadığını söyledi.

RUM MECLİSİ SAVUNMA KOMİTESİ BAŞKANI SOTİRİS SAMPSON İSTİFA ETTİ

Öte yandan Politis gazetesi de, Rum Meclisi Savunma Komitesi Başkanı Sotiris Sampson’un dün, komite başkanlığından istifa ettiğini bildirdi.
Sampson’un, bazı yasal konulardaki anlaşmazlıklar nedeniyle istifa ettiğini yazan gazete, istifanın reddedildiğini kaydetti.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.