1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKEL İLE HÜKÜMETİN ENERJİ KAVGASI DEVAM EDİYOR
AKEL İLE HÜKÜMETİN ENERJİ KAVGASI DEVAM EDİYOR

AKEL İLE HÜKÜMETİN ENERJİ KAVGASI DEVAM EDİYOR

AKEL ile Rum Hükümeti arasındaki enerji konulu tartışmaların, dün de devam ettiği haber verildi.

A+A-

AKEL ile Rum Hükümeti arasındaki enerji konulu tartışmaların, dün de devam ettiği haber verildi.

AKEL’den Ticaret eski Bakanı Neoklis Silikiotis’in, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in dünkü açıklamalarına yanıt verdiğini, Lakkotripis’in de bunun üzerine yeniden açıklama yaptığını yazan Fileleftheros gazetesi, Silikiotis’in, Lakkotripis’in memorandum hakkında söylediklerinin, bizzat gerçeklerle çelişmekte olduğunu söylediğini iletti.

Bir önceki hükümetin, doğal gazdan gelecek gelirlerin borca gideceğini kabul etmekle kalmayıp, tam tersini de yaptığını ve hidrokarbon fonunun kurulmasını sağlama aldığını dile getiren Silikiotis, Rum Devlet Hidrokarbon Şirketi KRETİK konusunda ise, hükümetin, aldığı kararlarla, bunun rolünü arka plana attığını ve kendisini yalnızca devletin ticari kolu olarak sınırladığını belirtti.

Gazeteye göre, daha ucuza elektrik üretimi için, Rum kesimine doğal gaz tedarik edilmesi olarak adlandırılan “ara çözüm” konusuna da değinen Silikiotis, son aylarda, bu konuda bir saçmalık hüküm sürdüğünü ifade etti.

Gazeteye göre Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis ise, Silikiotis’e yanıtında, AKEL’in gerçekleri mi, yoksa kendisinin yorumladığı olaylara mı atıfta bulunduğunu sordu.

Lakkotripis KRETİK konusunda ise, AKEL’in KRETİK’in Sayıştay tarafından etkin bir kontrole tabi tutulması çabasına bu derece sert tepki göstermesini, anlaşılması zor bir şey olarak niteledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.