1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKEL MECLİS GRUP SÖZCÜSÜ LAMARİS OLDU
AKEL MECLİS GRUP SÖZCÜSÜ LAMARİS OLDU

AKEL MECLİS GRUP SÖZCÜSÜ LAMARİS OLDU

Akel meclis grup sözcüsü lamaris oldu

A+A-

AKEL’in Rum Meclis Grup Sözcüsünün Yannos Lamaris olduğu haber verildi.

Politis gazetesi, AKEL Merkez Komitesi’nin, AKEL Meclis Grubunun, partinin Meclis Grup Sözcüsüyle ilgili kararını alaşağı ederek bir sürpriz yaptığını yazdı.

Gazete, AKEL Meclis Grubunda yapılan oylamada, Stavros Evagoru 13, Yannos Lamaris ise 6 oy almasına karşın, parti tüzüğüne göre parti Meclis Grup Sözcüsüyle ilgili son söze sahip olan AKEL Merkez Komitesi’ndeki oylamada Lamaris’in, 35 oy alan Evagoru karşısında 39 oy almasıyla zafer elde ettiğini kaydetti.

Öte yandan Lamaris’in Ulusal Konsey toplantılarında AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’ya eşlik etmeyeceğini belirten gazete, Kiprianu’a eşlik edecek kişinin, Kıbrıs sorunuyla ilgili deneyimleri olan Tumazos Çelepis olacağını aktardı.

AKEL’DE “İÇ SAVAŞ”

Alithia gazetesi ise, Hristofyas-Andros grubunun muhalifleri olarak kabul edilen AKEL üst düzey yetkilerine yönelik “baş kesmelerin” devam ettiğini ve yeni mağdurun Evagoru olduğunu savundu.

Haberde, güçlü Hristofytas-Andros grubunun “iç savaşta” zafer kazandığı; eski Meclis Grup Sözcüsü Nikos Katsuridis yerine Evagoru’yu seçen parti Meclis Grubunun kararını alaşağı ederek, sözcü mevkisine Lamaris’i yerleştirdiği belirtildi.

KİPRİANU’DAN RUM HÜKÜMETİNE ELEŞTİRİLER

Öte yandan Politis gazetesi, Kiprianu’nun, AKEL Merkez Komitesi’ndeki açıklamalarında Rum Hükümetine karşı çeşitli konularda eleştirilerde bulunduğunu belirtti.

Habere göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Talat-Hristofyas ortak açıklamalarını terk etmesini eleştiren Kiprianu, görüşmelerin doğru bir çerçeve ve zeminde başlaması için hep birlikte çalışılması gerektiği üzerinde durdu.

Ekonomiyle ilgili durumun giderek daha kötü bir hal aldığına da işaret eden Kiprianu, Kıbrıslıların bir gün kendilerine ait olmayacak bir vatanda uyanacakları uyarısında bulunarak, AKEL’in bu senaryonun hayata geçmesini istemediğini belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.