1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKEL’DEN “BÖLGESEL ENERJİ MERKEZİ HALİNE GELME FIRSATINI KAÇIRMA” UYARISI
AKEL’DEN “BÖLGESEL ENERJİ MERKEZİ HALİNE GELME FIRSATINI KAÇIRMA” UYARISI

AKEL’DEN “BÖLGESEL ENERJİ MERKEZİ HALİNE GELME FIRSATINI KAÇIRMA” UYARISI

AKEL’den “bölgesel enerji merkezi haline gelme fırsatını kaçırma” uyarısı

A+A-

AKEL, hükümetinin icraatlarından dolayı Güney Kıbrıs’ta doğalgaz sıvılaştırma terminali oluşturma ve bölgesel enerji merkezi haline gelme fırsatını kaçırmak üzere oldukları uyarısında bulundu.

Haravgi gazetesine göre AKEL Enerji Politikası Ofisi Başkanı Lambros Lambru, hükümetin terminal oluşturulmasını geciktirme arzusuna ilişkin partinin hoşnutsuzluğunu dile getirdi.

Noble, Delek ve Avner’in İsrail doğalgazını Mısır’da sıvılaştırmak için yaptığı anlaşmaya işaret eden Lambru, bu durumun, AKEL’in uzun zamandır gündeme getirdiği, doğalgazın Avrupa ve dünya piyasalarına taşınması konusunda Güney Kıbrıs’ın bölgesel bir enerji merkezi olma fırsatını kaçırma tehlikesine dair endişelerini teyit ettiğini söyledi.

Lambros, hükümetin, terminalin hayata geçirilmesi için hızlıca, kararlılıkla ve esneklikle çalışmak yerine başka öncelikler ortaya koyduğunu belirtti.

Hükümetin enerji konularındaki icraatlarından dolayı bölgede faaliyet gösteren şirketlerin, doğalgazın Güney Kıbrıs üzerinden sıvılaştırılmasını ikinci ve üçüncü seçenek olarak gördüğünü de söyleyen Lambru, “Kıbrıs’ta terminal oluşturma hedefi uzaklaşıyor ve memleket bölgesel enerji merkezi haline gelme fırsatını kaybediyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Simerini gazetesine göre dün katıldığı bir etkinlikte konuşan Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, hükümetin, doğalgaz rezervlerinin istifadesi konusunda stratejik hedeflerin ötesinde, hidrokarbon sanayisine destek hizmeti veren dev şirketlerin Güney Kıbrıs’a yerleşmeleriyle ilgili orta vadeli perspektifleri değerlendirmeye de odaklandığını belirtti. 

Hali hazırda bazı şirketlerin ilgilerinin pratiğe geçirildiğini söyleyen Lakkotripis, bunun devamının geleceğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.