1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKEL’İN VE ANDROS KİPRİANU’NUN OYLARINDA DÜŞÜŞ
AKEL’İN VE ANDROS KİPRİANU’NUN OYLARINDA DÜŞÜŞ

AKEL’İN VE ANDROS KİPRİANU’NUN OYLARINDA DÜŞÜŞ

AKEL’in ve AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun oylarında ciddi düşüş kaydedildiği bildirildi.

A+A-

RUMLAR EKONOMİNİN GİDİŞATIYLA İLGİLİ KÖTÜMSER

AKEL’in ve AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun oylarında ciddi düşüş kaydedildiği bildirildi.

Alithia gazetesi, “Evresis” şirketinin Antenna 1 kanalı hesabına, 4-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiği ve dün akşam yayımlanan ankete göre, AKEL’in oy oranının yüzde 15,1 olduğunu; AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun da, en popüler liderler listesinde, yüzde 35,8’lik oranla sonuncu sırayı aldığını yazdı.

Gazete, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun popülarite oranının ise 54,3 olduğunu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de yüzde 62,2 olduğunu kaydetti.

Anastasiadis’in görevini ne kadar doğru icra ettiği konusunda, ankete katılanların yüzde 45,5’inin olumlu, yüzde 32,4’ünün de olumsuz oy verdiğini belirten gazete, muhalefet içinse bu oranın yüzde 68,5 olumsuz, yüzde 12,5 olumlu olarak yansıdığını yazdı.

Ankette, halkın ekonomiyle ilgili iyimserliği de irdelenirken, katılımcıların yüzde 81,8’inin, Mart ayı itibarıyla ekonominin kötüye gittiği, yüzde 68,5’inin de, gelecek yıl itibarıyla daha da kötüye gideceği görüşünü belirtti.

En popüler liderler sıralamasına bakıldığında ise, DİSİ Başkanı Averof Neofitu yüzde 54,3’lük oranla birinci sırayı aldı. Neofitu’yu, yüzde 51,9’luk oranla KS EDEK Başkanı ve Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, yüzde 48,6’lık oranla EURO. KO Başkanı Dimitris Şilluris, yüzde 47,7’lik oranla Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Genel Sekreteri Yorgos Perdikis, yüzde 45,6’lık oranla Vatandaşlar İttifakı Hareketi lideri Yorgos Lillikas, yüzde 39,8’lik oranla DİKO Başkanı Marios Karoyan ve yüzde 35,8’lik oranla AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu takip etti.

Katılımcılara sorulan “Gelecek Pazar günü Avrupa Parlamentosu seçimleri olsa, hangi partiye oy verirdiniz” sorusuna ise, yüzde 23,3’lük kesim DİSİ, yüzde 15,1’lik kesim AKEL, yüzde 8,2’lik kesim DİKO, yüzde 4,5’lik kesim EDEK, yüzde 4,4’lük kesim Vatandaşlar İttifakı, yüzde 2’lik kesim EURO. KO ve yüzde 1,21’lik Kesim Ekologlar ve Çevreciler Hareketi yanıtını verdi.

1 Aralık’ta yapılacak olan DİKO kurultayında, kimin başkan olacağı sorusuna da katılımcıların yüzde 29,1’i Nikolas Papadopulos, yüzde 28,4’ü de Marios Karoyan cevabını verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.