1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKGÜNLER UYARILARI DİNLEMEDİ; YOLCULAR PERİŞAN
AKGÜNLER UYARILARI DİNLEMEDİ; YOLCULAR PERİŞAN

AKGÜNLER UYARILARI DİNLEMEDİ; YOLCULAR PERİŞAN

Akgünler uyarıları dinlemedi; yolcular perişan

A+A-

KKTC’li deniz taşımacılığı şirketi Akgünler Denizcilik Taşucu Liman Başkanlığı tarafından Çarşamba günü yapılan uyarıya rağmen gemi seferlerini yaparak, yolcularının yeni yıla açık denizde girmelerine neden oldu.

Çarşamba günü KKTC’deki gemi acentelerine mesaj gönderen Taşucu Liman Başkanlığı, denizdeki rüzgarın 35 ila 50 knot arasında olmasının beklendiğini ve 35 knot üzerindeki rüzgarlarda limana gemi yanaştırmalarının mümkün olmadığını dolayısıyla da KKTC’den gemilerin yola çıkmaması uyarısında bulunduğunu ifade ettiği öğrenildi.

Akgünler’e ait Ro Ro Mersin, Volkan, Lady Su ve Via Mare adlı gemiler ise uyarıları dinlemeyerek yola çıktıkları ve şimdi de açık denizde beklemek durumunda kaldıkları öğrenildi. Liman Başkanlığı’nın Römorklarla gemilere yiyecek ikmali yaptığı ve hasta yolcuları karaya çıkardığı ancak gemilerin yanaşmasına hava muhalefeti nedeniyle izin vermediği belirtildi.

Taşucu Seka Liman Başkanlığı’nın gemilere Mersin’e doğru seyir değiştirmelerini, önerdiğini ve hazırlık amaçlı olarak ise Mersin Limanı’ndaki rampaları bu gemileri kabul edilecek şekilde değiştirdiklerini öğrenilirken, Akgünler’in fazladan yakıt kullanma endişesi ile Mersin’e gitmeyip yolcularını perişan ettikleri belirt

Yolcular, 35 saattir denizde olduklarını, yeni yıla denizde girmek zorunda kaldıklarını ifade edip şikayette bulundular.

Öte yandan Taşucu Liman Başkanlığı, yarın saat 11’e kadar gemilerin Taşucu limanına girişlerinin mümkün görünmediğini belirtmesiyle, Akgünler’e ait gemilerin yolcularının bu çilesinin daha da devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Kıbrıs Postası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.