1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKIL SAĞLIĞI KONTROL EDİLECEK
AKIL SAĞLIĞI KONTROL EDİLECEK

AKIL SAĞLIĞI KONTROL EDİLECEK

Kundakçıya akıl sağlığı kontrolü

A+A-

Güvercinlik köyünde, kardeşi Murtaza Aladağ’ın önce kuzularını çalıp 550 TL’ye satan, daha sonra da kalmasına izin vermediği için ağılında bulunan tek odalı evi kundaklayan Mahmut Aladağ (40), dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Aladağ aleyhine, akıl sağlığının kontrol edilmesi için sekiz günlük ek tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Ayşen Toroslu huzurunda görüşülen ek tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Hasan Karagil’i tanık olarak dinletti.

Tanık polis zanlının 29 Eylül 2013 tarihinde kardeşi Murtaza Aladağ’a ait 3 adet kuzuyu çalarak 550 TL’ye sattığını hatırlattı.

Polis memuru zanlının 3 Ekim 2013 tarihinde yine kardeşi Murtaza Aladağ’a ait ağılda bulunan tek odalı evi kendisinin içerisinde kalmasına izin verilmediği gerekçesiyle kundakladığını anlattı.
Zanlının önceki gün mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhine bir günlük tutukluluk emri alındığını söyleyen Hasan Karagil, zanlının kundakladığı evde yaşanan hasarın tespit edilmesi ve zanlının iki kez aralıklı tarihlerde olmaz üzere akıl sağlığının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrol edilmesi gerektiğini kaydetti.

Karagil, bu nedenle mahkemeden zanlı aleyhine 8 günlük ek tutukluluk emri talep etti.
Zanlı talep edilen süreye itiraz etmemesi üzerine Ayşen Toroslu zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını izin verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.