1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘AKILLI SAYAÇ’ İÇİN TEKLİFLER AÇILIYOR
‘AKILLI SAYAÇ’ İÇİN TEKLİFLER AÇILIYOR

‘AKILLI SAYAÇ’ İÇİN TEKLİFLER AÇILIYOR

‘Akıllı Sayaç’ için teklifler açılıyor

A+A-

KIB-TEK’in 140 bin 300 adet akıllı sayaç ihalesinin iptal edilmesinin ardından yeniden çıktığı 33 bin sayaç ihalesinde bugün teklifler açılacak

Elektrik Kurumu’nun 33 bin sayaç alımı için çıktığı yeni ihale sürecinde verilen teklifler bugün açılacak, ‘teknik değerlendirmeler’ yapılacak.
Kıb-Tek Satın Alma Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirmede 30 bin adet tek faz, 3 bin adet üç faz akıllı sayaç için çıkılan peşin olarak çıkılan ihaleyle ilgili firmaların verdiği teklifler masaya yatırılacak, sayaçların teknik belgelerinin ihaleye uyup uymadığı kontrol edilecek.
Teknik şartnameye ‘uygunluğun’ tespit edilmesinin ardından, finansal teklif vermeye hak kazanan firmalar 15 Ağustos’ta kurum tarafından açıklanacak. Ardından, söz konusu firmalar 20 Ağustos’ta finansal teklif verecek ve süreç tamamlanacak.
Hatırlanacağı üzerine 140 bin 300 akıllı sayaç ihalesi için 4 Temmuz’da sonuçlanan ihale Kurum Yönetim Kurulu tarafından ‘iptal’ edilmesi üzerine yeniden açılan ihaleye verilen teklifler bugün açılacak.

Akim: “İhaleye katılacak firmalar 15 Ağustos’ta açıklanacak”
Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, atılan tekliflerin ‘teknik değerlendirmelerin’ Satın Alma Komisyonu tarafından bugün değerlendirileceğini açıkladı.
YENİDÜZEN’e konuşan Akim, ilk aşamada teknik belgelerinin ihaleye uygunluğunun irdeleneceğini dile getirdi.
Yapılacak değerlendirmelerin ardından 15 Ağustos’ta ihaleye katılacak firmaların açıklanacağını söyleyen Akim, şirketlerin 20 Ağustos’ta da finansal teklifleri sunacaklarını dile getirdi.
Akim, “kimseyi töhmet altında bırakmamak, toplum nezdinde küçük düşürmemek adına yeniden ihaleye çıktık” şeklinde konuşarak, kamuoyundaki yanlış bilgileri ortadan kaldırmak adına böyle bir adım atıldığını sözlerine ekledi.

Dava geri çekilmişti
Hatırlanacağı üzere Kıb-Tek toplam 140 bin 300 akıllı sayaç için çıktığı ihale 4 Temmuz’da sonuçlanmıştı.
Tekliflerin açılmasının ardından Mors Ltd. ve Kıymet Trading’in teklifleri idari şartnamedeki şartları yerine getirdikleri için değerlendirmeye alınmıştı.
İhaleye teklif veren beş firmadan Elparts Enterpises Ltd., E&S Ltd. ve BOB Diesel Ltd. ‘ihale şartlarına’ uymadığı’ gerekçesiyle elenmişti.
Tekliflerinin açılmaması sebebi ile söz konusu 3 firma mahkemeye başvurmuş, ara emri alınmıştı. Yaşanan mahkeme sürecinde  Yüksek Mahkeme,  akıllı sayaç ihalesine katılan Elparts Enterpises Ltd., E&S Ltd. ve BOB Diesel Ltd’in yanı sıra ihale tekliflerini yerine getiren Mors Ltd. ve Kıymet Trading’in de, dava sürecine dahil olması için duruşmayı 21 Temmuz’a ardından da itiraz dosyalarının tamamlanması için 23 Temmuz’a tehir etmişti. Mahkeme tarafından ihale işlemlerinin karara bağlanması için alınan ara emrinin ‘yürürlükte kalmasına’ ya da ‘iptal’ edilmesine karar verileceği günün öncesi ihaleyle ilgili ortaya atılan iddialar Mahkeme’nin gündemine gelmiş, dava geri çekilmişti.

YENİDÜZEN
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.