1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKIN AKIN KIBRIS'A GELİYORLAR!
AKIN AKIN KIBRIS'A GELİYORLAR!

AKIN AKIN KIBRIS'A GELİYORLAR!

AKIN AKIN KIBRIS'A GELİYORLAR!

A+A-

Hafta sonu ile birleşen 5 günlük Ramazan Bayramı nedeniyle, Kuzey Kıbrıs’a dün adeta turist yağdı. Türkiye’nin değişik bölgelerinden kalkan 45 uçak Ercan’a iniş yaptı. Gün boyunca 45 uçak da yolcularını alarak geri döndü. Bir gün içinde ülkeye gelen turist sayısının 8 bini aştığı öğrenildi.

Havayolu şirketlerinin yanı sıra Sivil Havacılık, Gümrük ve Muhacerette ek önlemler alınarak, turistlere en iyi hizmetin verilmesine çalışıldı.

T&T Havalimanı İşletmeciliğinden Havalimanı Şefi Şükran Balcı’nınn  verdiği bilgiye göre; uçuşlarda büyük bir artış yaşandı. Ülkemizde hizmet veren 5 havayolu şirketinin yanı sıra 2 havayolu şirketinin de charter sefer düzenlediği dünkü günde Ercan’a 45 uçak indi,  44 uçak ise ayrıldı.

Bugün de Ercan’a iniş ve kalkış sayısının 84 olacağı, en fazla yoğunluğun, bayramın birinci günü olan yarın yaşanacağı bildirildi.
 
Böylece, KKTC’ye charter sefer düzenleyen7 havayolu şirketinin 5 günlük bayram periyodunda toplam 337 sefer yapması planlanıyor. 

Dönüşler Salı’dan başlıyor

Elde edinilen bilgiler  göre tatilcilerin Türkiye’ye dönüşleri Salı gününden itibaren başlıyor.
 
Buna göre Salı günü Ercan’a 35 uçağın iniş, 37 uçağın da kalkış yapması bekleniyor.
 
Çarşamba günü sefer sayısı daha da artacak ve Ercan’a 41 uçak inecek, 41 de kalkış olacak. 

En fazla uçuş İstanbul’dan  

Havalimanı Şefi Şükran Balcı’nın verdiği bilgiye göre, bayram süresince en fazla uçuş İstanbul ile Ercan arasında yapılacak ve 5 günlük sürede toplam 162 sefer gerçekleştirilecek.
   
Türkiye ile Ercan arasında sefer düzenleyen 7 havayolu şirketinden en fazla uçuşu Pegasus gerçekleştirecek . Pegasus 5 günde 155 sefere imza atacak.
 
Tatil telaşı dünden başladı
Binlerce turist bayram nedeniyle Kuzey Kıbrıs’a gelirken, çok sayıda insan da tatil veya aile ziyareti amacıyla Türkiye’ye gidiyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin, bu uzun tatilden yararlanarak ailelerinin yanına gittikleri dikkat çekiyor.
    
Fatih Karaca – Öğrenci

“Eğitim amaçlı geldiğim KKTC’de bir yıldır yaşıyorum. Ailemi çok özledim, bayram tatili de benim için bir fırsat oldu. Önce Antalya’ya oradan da Denizli’ye gideceğim.”

Merih Erol 

“8 yıldır Kuzey Kıbrıs’ta yaşıyorum. İş için buradayım. Senelik izin ile bayram tatilini birleştirdim. 15 günlüğüne memleketime Hatay’a gidiyorum. Ailem orada yaşıyor. 15 gün boyunca özlem gidereceğim.” 

Mehmet Besim

“15 yıldır KKTC’de yaşıyorum. Bayram tatilini fırsata dönüştürdüm. Hatay’a gidiyorum. Evliyim ve bir çocuğum var onları çok özledim. Özellikle çocuk hasreti bir başka. Bayramın ikinci gününde yanı 29 Temmuz Salı günü geri döneceğim.  Tatilim 3 gün ama ailem için değer.” 

Nadir Akkoç – Asker

“Vatani görevimi yapmak için Ada’da bulunuyorum. 8 aydır buradayım, askerliğin bitmesine 4 ay kaldı. Ailemin dışında asker yolu bekleyen henüz yok. Bu bayram tatilinde Manisa’da ailemle özlem gidereceğim. 24 günlük tatilim bittikten sonra vatani görevimi yapmaya devam edeceğim.” 

Sinan Avcı – Asker 

Askerim. Vatani görevimi yapmak için geldiğim Kıbrıs’ta 6 aydır bulunuyorum. Askerliğin bitmesine daha 6 ay var. Ama vatan sağ olsun. Bu bayram izinleri bizim için aile demek. Ailem Şanlıurfa’da, benim yolumu gözlüyor. 12 günlük iznim bana çok iyi gelecek. 

Erdal Çakmak

İkimizde özel bir otomotiv şirketinde çalışıyoruz. Aslen Trabzonluyuz. 8 yıldır burada yaşıyoruz. Kızımız Hayat Nur’da burada dünyaya gözlerini açtı. Şimdi 3 yaşında. Burayı vatanımız belledik. Ama aile özlemi bir başka. Bayram tatili 5 gün ama biz 15 gün boyunca memleketimizde olacağız. 

Bekir Karakaya 

 “Bayram tatilini fırsata dönüştürenlerdeniz.  5 gün değil 20 gün tatilimiz. Çocuklarımızla birlikte güzel bir tatil geçirmek istedik, Antalya’yı tercih ettik.”

Engin Bağrıyanık 

“Bayram tatilimiz 5 gün. Keşke hükümetimiz Perşembe gününü de tatil ilan etseydi, daha güzel olurdu. 5 gün boyunca İstanbul’da olacağız. Bayramın son günü Çarşamba gecesi geri döneceğiz”


Bayram bereketi taksicilere henüz uğramamış 

5 günlük bayram tatilini fırsat bilen tatilciler mutlu. Ancak Ercan Havalimanı’nda görevli olan taksiciler dertli. Bayram gelmiş neyimize diyorlar. Çünkü işlerinin hiç iyi olmadığını söylüyorlar. 

Cafer Hacıosman – Taksici 

“Henüz bir bayram bereketi yaşayamadık. Bugün (dün) sadece bir seferim var. Çünkü yolcuların kimi şahıs arabasıyla, kimi turizm acentalarının tahsis ettiği arabayla, kimi de otellerin buraya gönderdiği arabayla Havalimanından ayrılıyor. Bu da bizim işimizi olumsuz etkiliyor. İşlerin ne kadar kesat olduğuna siz karar verin.”


Ali Kösedağ – Taksici

“ İşler henüz açılmadı. Pazartesi günü işlerin canlanmasını bekleriz. Ama en büyük sorunumuz korsan taksiler. Adamlar gelir kiralık arabayla taksicilik yapar. Defalarca ilgili makamlara iletmemize rağmen bir sonuç elde edemedik.  Bir diğer sorunumuz ise taksimetre tarifelerinin yükseltilmemesi. Çünkü bu ayarlama 4 yıl önce yapıldı. Benzin fiyatı arttı ama biz hala eski tarifeyle yolcu taşıyoruz. Anlayacağınız taksicilerin durumu çok kötü. Devletin bir an önce bu soruna el atması gerekiyor.”

Diyalog

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.