1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI: “AKILLICA DAVRANILIRSA TÜM TARAFLAR KAZANIR
AKINCI: “AKILLICA DAVRANILIRSA TÜM TARAFLAR KAZANIR

AKINCI: “AKILLICA DAVRANILIRSA TÜM TARAFLAR KAZANIR

Akıncı, doğal gaz ve Güney Kıbrıs’taki ekonomik sıkıntıların Kıbrıs sorununun,

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, doğal gaz ve Güney Kıbrıs’taki ekonomik sıkıntıların Kıbrıs sorununun çözümünde  yeni bir dinamik yarattığını ifade ederek, akıllıca davranılırsa tüm tarafların kazanacağı bir senaryo olabileceğini kaydetti.

Mustafa Akıncı bugün Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (Kar-İş) ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Mustafa Akıncı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Akıncı, ziyaretlerde “çözüm odaklı siyaset, toplumsal konulara duyarlılık, Türkiye ile karşılıklı saygı, bağımsız ve tarafsız bir Cumhurbaşkanı” başlığı altında özetlediği “4 boyutlu siyaset” olarak adlandırdığı vizyonunun ana başlıklarını ve hayata geçirmek için benimsediği ilkeleri paylaştı.

KAR-İŞ ZİYARETİ

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı bugün saat 10:00’da, ilk olarak ziyaret ettiği Kar-İş’te birlik başkanı Menteş Aytaç ve birlik üyeleriyle görüştü. Kar-İş’in otobüs terminalinde ve ticari araçların Güney Kıbrıs’a geçişinde yaşanan sorunlara değinmesi üzerine Akıncı, Lefkoşa Otobüs Terminali’nin ihmal edilmiş olmasının üzücü olduğunu belirtti. Akıncı,  “Belediye Başkanlığında henüz altıncı ayını dolduran Sayın Harmancı’nın önünde büyük sorunlar bulunmasına rağmen bu konuya da duyarlılık göstereceğine inanıyorum. LTB ile Kar-İş’in işbirliği ve elbirliğiyle daha güzel bir terminal projesi düşünülmeli” diye konuştu.

Akıncı, ticari araçların güneye geçişlerde yaşadığı sıkıntıların ise, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çabalarda Güven Artırıcı Önlemler çerçevesinde ele alınabileceğine işaret etti.
 
“KIBRIS KONUSU CUMHURBAŞKANININ BİRİNCİ GÖREVİ”

Birlik üyelerinin Kıbrıs sorununa yönelik sorularını da yanıtlayan Akıncı, bu konunun Cumhurbaşkanının birinci görevi olduğunun altını çizerek, Kıbrıs’ta her iki tarafın da çözüme ihtiyaç duyması halinde, ortak vizyonla ortak karar üretilerek çözüme ulaşılabileceğini vurguladı.

Akıncı, göreve gelmesi durumunda iç konularda hükümetlerle işbirliği içerisinde çalışarak, rehberlik edeceğini söyledi. Kıbrıs konusunda tüm yetkili makamların işbirliğinin önemine vurgu yapan Akıncı, bu konuda makamlar arasında gereksiz sürtüşmelere gerek olmadığını belirtti. Akıncı, katkı koyacak durumda olan herkesten yararlanacağını vurguladı.

UKÜ ZİYARETİ

Mustafa Akıncı, Kar-İş’in ardından saat 11:15’te, UKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Seçim ve üniversite yetkilileriyle görüştü.

Prof. Dr. Seçim’den üniversite ile ilgili bilgi alan Akıncı, üniversiteler ve hükümetlerin işbirliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirmelerinin önemini vurguladı.

Kıbrıs konusunun da gündeme geldiği görüşmede Akıncı, 10 yıl önce kaçırılan fırsata rağmen bugün yeniden bir anlaşma fırsatı bulunduğuna işaret ederek, “Doğal gaz ve Güney Kıbrıs’taki ekonomik sıkıntılar yeni bir dinamik yarattı. Akıllıca davranılırsa tüm tarafların kazanacağı bir senaryo olabilir” diye konuştu.

Akıncı göreve gelmesi halinde böyle bir çözüm için çaba harcayacağını sözlerine ekledi.

Mustafa Akıncı, Kar-İş ile UKÜ yetkilerini, “Cumhurbaşkanlığı Rotası”nı açıklayacağı 14 Ocak’ta Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenleyeceği etkinliğe davet etti.

t

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.