1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''AKINCI BAZI KONULARA AÇIKLIK GETİRMEDİ''
''AKINCI BAZI KONULARA AÇIKLIK GETİRMEDİ''

''AKINCI BAZI KONULARA AÇIKLIK GETİRMEDİ''

“Arzumuz barışın yakın olduğu mesajlarının gerçekleşmesi...''

A+A-

 

Yeni Kıbrıs Partisi ( YKP), Cumhurbaşkanı Mustafa  Akıncı’nın  Kıbrıs sorunu ve müzakerelerle ilgili açıklamalarını değerlendirdiği bir bildiri yayımladı.

Parti Meclisi Üyesi Alpay Durduran, bildiride, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın basın toplantısında bazı konulara açıklık getirmediğini savundu.

Durduran, “Arzumuz barışın yakın olduğu mesajlarının gerçekleşmesi olduğu için önce bugüne kadar üzerinde uzlaşmaya varılan konuları her iki tarafın da ayni şeklide anladığını ve BM görevlisi tarafından hazırlanmış olan liste ve açıklamalarla hem fikir olduklarını veya Downer ile aynı görüşte olmasalar da kendileri arasında anlaştıklarını duymaktı. O kadar olmasa da uzun bir liste üzerinde uzlaşma olduğunu görmeyi istedik. Bu konu ne yazık ki açıklık kazanmadı” ifadelerini kullandı.

Hala elde, uzun görüşme yıllarının üzerinde anlaşılan, yakınlaşılan ve farklılıklar olan konular listeleri bulunmadığını,  uzlaşılan konuların  yeniden konuşulduğunu savunan Durduran, liderlerin konuşmalarına göre “havanın iyi olduğunu”, uluslar arası ilginin devam ettiğini, bunların yaratılmasında  Akıncı’nın rolü bulunduğunu ifade etti.

Durduran, dünyanın  görüşmelerin başlamasından memnuniyet duyduğunu  ve siyasi olarak elinden geleni yaparak devamını görmek istediğini kaydetti.

Doğal gaz konusuna da değinen Durduran “Kıbrıs Türk liderliğinin doğalgaz haklarının uluslararası hukuka ve komşu devletlerin tümünün haklarına uygun olmasını ve Kıbrıs’ın aleyhine olmamasını istediğini göstermesini bekliyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.