1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI: “BİZİM TEK ÇIKIŞ YOLUMUZ VAR..."
AKINCI: “BİZİM TEK ÇIKIŞ YOLUMUZ VAR..."

AKINCI: “BİZİM TEK ÇIKIŞ YOLUMUZ VAR..."

AKINCI: “BİZİM TEK ÇIKIŞ YOLUMUZ VAR..."

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı halkın siyasete güveni kalmadığını, buna karşın sorunları çözmenin yolunun da siyasetten geçtiğini kaydetti ve  “Bizim tek çıkış yolumuz vardır. Bu da her çağdaş toplumda olduğu gibi, demokrasi ve çoğulculuk içerisinde sorunlarımızı çözebilme yeteneğini geliştirebilmemizdir” dedi.

Seçim Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Akıncı dün akşam  Alayköy’de düzenlenen yemeğe katıldı.

“İNSANLARIMIZ BİZE DESTEK VERİYOR, ÇÜNKÜ GÜVENİYORLAR”

Akıncı konuşmasında insanların geleceği ve daha güzel bir Kıbrıs için, Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını koruyarak bir anlaşmayı yaratabilmek için yola koyulduğunu kaydetti.

“Bu yolun sonunda başarı görüyor ve inanıyorum. Başarı çok nettir ve kaçınılmazdır” diye konuşan Akıncı, bunun en temel nedeninin, halkın bu güne kadar denedikleri karşısında uğradığı hayal kırıklığı olduğunu  ve siyaset kurumu ile siyasetçiye güven kalmadığını savundu.

Bu güveni yeniden tesis etmeyi zorunlu ve gerekli gördüğünün altını çizen Akıncı, sorunları çözmenin yolunun siyasetten geçtiğini, başka idareler isteyemeyeceklerini kaydetti.

Akıncı, “Bizim tek çıkış yolumuz vardır ve o da her çağdaş toplumda olduğu gibi demokrasi ve çoğulculuk içerisinde sorunlarımızı çözebilme yeteneğini geliştirebilmemizdir. Dolayısıyla bu seçimlerin bir diğer önem ve anlamı budur. Siyasete olan güven duygusunun yeniden yaratılması, söylediğinin arkasında durabilen, tüm gücüyle, yüreğini ortaya koyarak çaba harcayan ve bu ülkenin geleceğini hep birlikte inşa etmeyi arzulayan bir bakış açısının temsilcisi olarak orada olacağım” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.