1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI: “ÇABALARIM ÇÖZÜM İÇİN, GELECEĞİMİZ İÇİN OLACAK”
AKINCI: “ÇABALARIM ÇÖZÜM İÇİN, GELECEĞİMİZ İÇİN OLACAK”

AKINCI: “ÇABALARIM ÇÖZÜM İÇİN, GELECEĞİMİZ İÇİN OLACAK”

AKINCI: “ÇABALARIM ÇÖZÜM İÇİN, GELECEĞİMİZ İÇİN OLACAK”

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, “Çabalarım çözüm için, geleceğimiz için olacak” dedi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı ziyaret ve temaslarını sürdürüyor. Akıncı dünkü ziyaret programı çerçevesinde Gazimağusa’daki özel hastaneleri ziyaret ederek Maraş bölgesinde de vatandaşlarla buluştu.

Akıncı Yaşam Hastanesi, Mağusa Tıp Merkezi ve Kunter Güven Hastanesi’ni ziyaret etti; doktorlar, hemşireler ve hastalarla sohbet etti, hastalara sağlık diledi. Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, öğleden sonra Maraş’ta vatandaşlarla kahve sohbetinde bir araya geldi.

Basın bürosundan verilen bilgiye göre, Akıncı, Maraş’taki sohbetinde “Dört Boyutlu Siyasetinin” ilkelerini anlattı; yurttaşların sorularını yanıtladı.

Bazı çevrelerin, “Akıncı Türkiye’den gelen yurttaşları içine sindiremedi” şeklinde asılsız söylentileri yaymaya çalıştıklarına dikkat çeken Akıncı, “Ben buraya yıllar önce gelip burada yerleşen, evlenen, yuva kuran, çocuk torun sahibi insanlara nasıl karşı olabilirim? BM bile referandumda oy kullanan bu insanlarımızı kabul ederken, ben mi reddedeceğim? Tek sermayeleri bu olunca, bu bayat yemeği ısıtıp ısıtıp önünüze koyuyorlar, ama sizlerin buna kanmayacağınızı biliyorum. Ben neye karşı olduğum çok nettir. Ben bir günde 1516 kişiye vatandaşlık verilip Başbakanın da evini adres göstererek seçmen yapılmalarına, bu şekilde irademize müdahale edilmesine geçmişte karşı çıktım, bu şekilde ki davranışlara bundan böyle de karşı çıkarım. Ama bundan böyle benzeri durumların olmayacağına da inanıyorum” diye konuştu.

Çözümsüzlüğün yarattığı sıkıntıları tüm toplumun çektiğini de kaydeden Akıncı, “Daha güzel bir yaşam için, belirsizlikten kurtulmamız için, geleceğimiz için çözüm yolunda elimden gelen çabayı ortaya koyacağım. Biz çözüm çabasını sürdürürken yaşam durmuyor. Bu nedenle evimizin içini en iyi şekilde düzenlemek için uğraş vermeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanının elbette hükümet demek olmadığını, ancak toplumuna bu yönde de rehberlik ve öncülük etmesi gerektiğini ifade eden Akıncı, halkın takdiriyle göreve gelmesi durumunda bu yönde de tüm gayretiyle çalışacağını söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.