1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI, GEÇİTKALE, AKOVA VE LEFKOŞA PAZAR YERİNİ ZİYARET ETTİ
AKINCI, GEÇİTKALE, AKOVA VE LEFKOŞA PAZAR YERİNİ ZİYARET ETTİ

AKINCI, GEÇİTKALE, AKOVA VE LEFKOŞA PAZAR YERİNİ ZİYARET ETTİ

AKINCI, GEÇİTKALE, AKOVA VE LEFKOŞA PAZAR YERİNİ ZİYARET ETTİ

A+A-

Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacağını açıklayan Mustafa Akıncı, dün, Geçitkale ve Akova; bugün de Lefkoşa Otobüs Terminali’nde kurulan Pazar yerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Mustafa Akıncı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Akıncı dünkü ziyaretleri çerçevesinde ilk olarak Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş’a nezaket ziyaretinde bulunarak, yeni görevinde başarılar diledi ve “Belediye Başkanlığında 14 Yıl” adlı kitabını hediye etti.
Akıncı daha sonra Geçitkale meydanındaki köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara neden aday olduğuna ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları da yanıtladı.

Özellikle göreve geldiğinde Türkiye ile ilişkilerinin nasıl olacağını soran vatandaşlara Akıncı, her zaman için Türkiye ile iyi ilişki istediğini ancak bu ilişkinin amir-memur ilişkisi değil, karşılıklı saygıya dayalı, kişilikli ve verimli bir işbirliği olması gerektiğini vurguladı. Akıncı, geçmişte koalisyonun küçük ortağı oldukları dönemde de Kıbrıslı Türklerin kendi kendini yönetmesinden yana olduğunu anımsatarak, o zamanki koşullarda yeterli desteği bulamadığını dile getirdi. “Şimdi ben yine aynı düşüncelere sahibim. Ama bu kez bir fark var. Halkın fikirlerimi onayladığını görüyorum. Halkın gücü lideriyle birleşirse karşı durabilecek hiç bir şey yoktur” şeklinde konuştu.

Akıncı Geçitkale’nin ardından Akova’yı da ziyaret ederek, burada da vatandaşlarla sohbet etti.

Mustafa Akıncı bugün ise, Lefkoşa Otobüs Terminali’nde kurulan Pazar yerini ziyaret ettikten sonra Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile birlikte Kuzey Kıbrıs Turkcell ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki bedensel engelliler basketbol karşılaşmasını izledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.