1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI: “HEDEF TIKANMIŞ SÜRECİ AŞMAK, CENEVRE YOLUNU AÇMAK”
AKINCI: “HEDEF TIKANMIŞ SÜRECİ AŞMAK, CENEVRE YOLUNU AÇMAK”

AKINCI: “HEDEF TIKANMIŞ SÜRECİ AŞMAK, CENEVRE YOLUNU AÇMAK”

New York’a, mevcut mutabakata ve uzlaşılmış zemine uygun olarak gideceklerini, Kıbrıs Türk tarafının çözüm hedefinin devam ettiğini vurgulayan Akıncı, süreçte sonuç alınabilmesi için Güney Kıbrıs’ta seçim hedefinin çözüm hedefinin önüne geçmemesi gerekti

A+A-

CUMHURBAŞKANI AKINCI ADADAN AYRILDI

AKINCI, BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES’İN DAVETİYLE PAZAR AKŞAMI NEW YORK’TA RUM YÖNETİMİ LİDERİ ANASTASİADİS’LE BERABER TOPLANTI YAPACAK

AKINCI: “HEDEF TIKANMIŞ SÜRECİ AŞMAK, CENEVRE YOLUNU AÇMAK”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in davetiyle, Rum lider Nikos Anastasiadis’le birlikte pazar akşamı New York’ta katılacağı çalışma toplantısı için bu sabah 07.45’te adadan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı, Ercan Havaalanı’ndan Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner,  Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan ve Cumhurbaşkanlığı yetkilileri uğurladı.

Akıncı, Ercan’dan hareketinden önce basına yaptığı açıklamada, “Hedef tıkanmış süreci aşmak, Cenevre yolunu açmak” dedi.

New York’a, mevcut mutabakata ve uzlaşılmış zemine uygun olarak gideceklerini, Kıbrıs Türk tarafının çözüm hedefinin devam ettiğini vurgulayan Akıncı, süreçte sonuç alınabilmesi için Güney Kıbrıs’ta  seçim hedefinin çözüm hedefinin önüne geçmemesi gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’ya New York ziyaretinde Müzakereci Özdil Nami eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı Akıncı’yı adaya pazartesi dönecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.