1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI KITOB’U ZİYARET ETTİ
AKINCI KITOB’U ZİYARET ETTİ

AKINCI KITOB’U ZİYARET ETTİ

Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’ni (KITOB) ziyaret etti.

A+A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’ni (KITOB) ziyaret etti.

Mustafa Akıncı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Akıncı, görüşmede turizm ve çevre konularının birbiriyle çok yakın ilişki içerisinde ele alınması gerektiğini vurguladı.

Akıncı, KITOB başkan ve üyelerine vizyonu ve Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin görüşlerini de aktardı.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı da, turizm konusuna değer verdiğini belirterek, Başbakan Yardımcılığı ve Turizm Bakanlığı döneminde turizm sektörünün sorunlarıyla yakından ilgilenme fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Bunun yanında Belediye Başkanlığı ve Belediyeler Birliği Başkanlığı nedeniyle turizm ve çevre ilişkisinin önemini, tarihi ve kültürel mirasın korunmasının gerekliliğini bizzat yaşayarak bilen bir kişi olduğunu ifade eden Akıncı, turizmin eğitim ve hizmet sektörü ile birlikte önemli bir lokomotif sektör olduğunu kaydetti.

Akıncı, esas olanın, gerçek anlamda bir farkındalık oluşması ve insanların bu farkındalığı hissetmesi olduğunu vurgulayarak, göreve gelmesi durumunda ana konu olan Kıbrıs sorunuyla ilgilenmesi yanında “ülkenin iç sorunlarıyla da ilgilenen bağımsız ve tarafsız bir cumhurbaşkanı” vizyonu öngördüğünü belirtti.

Mustafa Akıncı, “Turizme, tarihsel ve doğal çevre konularına duyarlı bir cumhurbaşkanı olacağıma inanıyorum. Tüm sivil toplum örgütleri gibi sizlerle de yakın çalışarak ülkeyi el birliğiyle daha ileriye taşıyacağımıza kuşku duymuyorum” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.