1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI TDP, DP VE YDP BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ
AKINCI TDP, DP VE YDP BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ

AKINCI TDP, DP VE YDP BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı, TDP, DP ve YDP genel başkanlarıyla ayrı ayrı görüştü

A+A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,yeni hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde Meclis’te temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla bir araya geldi.

Dün UBP-CTP- HP başkanlarını ağırlayan Akıncı, bugün de TDP, DP ve YDP yetkileri ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ve TDP Genel Sekreteri Halil Hızal ile yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından TDP Genel Başkanı Özyiğit açıklamada bulundu.

“Hükümeti bozan Hükümeti Kurmaktan sorumludur” diyen Özyiğit, HP – UBP koalisyonunu işaret etti.
Özyiğit, TDP’nin parti meclisinde gerekli değerlendirmeleri yaptığını hatırlatarak, “Hükümeti bozanların hükümeti kurma sorumluluğu vardır. Ülkede bir an önce Hükümet kurulması gerekmektedir” dedi.

Yaklaşık bir yıldır Türkiye’den katkı alınamadığına işaret eden Özyiğit, kaynak yaratma, giderleri azaltma yönündeki çalışmaların tamamlanması gerektiğini de belirtti.

Özyiğit, Kıbrıs Türkünün kendi ayakları üzerinde durması için birçok atılması gereken adım olduğunu aktardı.

Özyiğit, UBP-HP hükümetinin gündeme geleceğini düşündüklerini de ekledi.

 

Cumhurbaşkanı Akıncı, Daha sonra DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ve Genel Sekreter Afet Özcaferle biraraya geldi.Serdar Denktaş, görüşmenin ardından basına açıklamada bulundu.

Denktaş, Cumhurbaşkanı Akıncı ile süreci değerlendirdiklerini, yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi aktardığını kaydetti. DP Genel Başkanı Denktaş, Önümüzdeki süreçte beklentinin iki partinin hükümet kurması olduğunu da işaret etti.

Denktaş, “Ancak oyun bozuldu. İtibar kaybı var. Yeniden itibar kazanılması için oyun değişikliğine gidilebilir. Bu da yeni bir kaos getirebilir. Erken seçim gündeme gelebilir. Ancak YSK ve seçim yasası hazır değil” dedi.

Serdar Denktaş, bu adımları atanların devamını da getirmesi gerektiğini kaydederek, “Biz büyük bir yükten kurtulduk ama daha büyük sorumluluk bizi bekliyor “dedi.Denktaş, çalışmalarına muhalefette devam edeceklerini ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Akıncı, son olarak Yeniden Doğuş Partisi Heyetini kabul etti.

YDP Genel Başkanı Arıklı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirdikleri görüşmede Hükümeti Kurma görevinin UBP’ye verilmesi gerektiği yönündeki görüşlerini paylaştıklarını söyledi.

Gelinen aşamada kurulacak olan hükümet formülünde UBP ve HP koalisyonunun ön plana çıktığını belirten Arıklı, her iki parti tabanında ise sıkıntılar yaşanmakta olduğunu, ciddi tartışmalar yaşandığını söyledi.

Arıklı, “Geçmişte UBP’ye ağır sözler söylendi.. Bu en büyük handikaptır. Süleyman Demirel’in dediği dün dündür bugün bugündür söylemi yerine özür dileme mekanizması devreye konulmalıdır. UBP tabınından özür dilenirse, hem koalisyon hükümetinin hem de Cumhurbaşkanı’nın yolu açılacaktır” dedi.

Hükümet kurma çalışmalarında topun Halkın Partisi’nde olduğunu ifade eden Arıklı, atılacak adımalrın hep birlikte görüleceğini kaydetti.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.