1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI, TFF’NİN BAŞVURUSUNU “KABUL EDİLEMEZ” OLARAK NİTELENDİRDİ
AKINCI, TFF’NİN BAŞVURUSUNU “KABUL EDİLEMEZ” OLARAK NİTELENDİRDİ

AKINCI, TFF’NİN BAŞVURUSUNU “KABUL EDİLEMEZ” OLARAK NİTELENDİRDİ

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun haberi olmadan Kuzey Kıbrıs’ta şube açmak için FIFA’ya yaptığı başvuruyu “kabul edilmez” olarak nitelendirdi.

A+A-

“ULUSLARARASI HUKUK İÇİNDE YER ALMAMIZIN GEREKLİ OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun haberi olmadan Kuzey Kıbrıs’ta şube açmak için FIFA’ya yaptığı başvuruyu “kabul edilmez” olarak nitelendirdi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın Seçim Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıslı Türk gençlerin, Kıbrıslı Rum gençlerin de içinde yer aldığı uluslararası karşılaşmaları tribünlerden izlemek zorunda kaldıklarını söyleyen Akıncı “bu, sürdürülebilir bir yapı, kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

Akıncı dün Gazimağusa bölgesindeki bazı okulları ziyaret ederek okul müdürleri, öğretmenler ve personelle sohbet etti ve sorularını yanıtladı. Akıncı dün sırasıyla Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi ve Çanakkale Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Akıncı’nın ziyaretlerinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan (KTFF) habersiz bir şekilde FIFA’dan Kuzey Kıbrıs’ta şube açma talebiyle ilgili konu da gündeme geldi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu talebini FIFA yetkililerinden öğrendiğine dikkat çeken Akıncı, “Bu olacak iş değil. Çabamız, gelecek kuşaklar için Kıbrıs’ın kuzeyini de Kuzey Kıbrıs’ı uluslararası hukuk içine sokmak. Bunun dışındayız, dışında kaldıkça da neler olduğunu görüyoruz. Bu şekilde kaldığı sürece bunun zararını şimdiki ve gelecek kuşaklar daha da çok yaşayacak” diye konuştu.

Benzer sıkıntının TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in KKTC’ye yaptığı ziyarette de yaşandığını anımsatan Akıncı, bu nedenle “Dört Boyutlu Siyaset”inin birinci ve en önemli maddesinin “Çözüm Odaklı Siyaset” olduğunu ifade ederek “bu yaşananlar, Kıbrıs sorununun çözümü ve Kıbrıs Türk toplumunun uluslararası hukuk içerisinde yer almasının ne kadar gerekli olduğunun göstergeleridir” dedi. 

Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:

“En basitinden bizim gençlerimiz de spor olaylarında uluslararası arenalarda kendilerini gösterebilsinler. Bizim uluslararası alanda yer alabilecek, oldukça yetenekli gençlerimiz var. Onlar da en azından bir Rum genci gibi eşit olanaklara sahip olsun. Sadece futbol değil, Kıbrıs Rum atletizm takımları da Türkiye’ye gidiyor, Kıbrıs mili marşı diye Yunan marşı çalıyor, Türkiye devlet erkânı ayağa kalkıyor, bizim gençler de uzaktan seyrediyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil.”

Akıncı, KOP ile KTFF’nin üzerinde çalıştığı bir ara formül süreci olduğuna da işaret ederek, dengeli bir yaklaşım sağlanması durumunda bu ara formüle sıcak bakılabileceğini; bunun federal çözüme giden yolda bir ara durak olabileceğini söyledi.

İki tarafın da benimseyebileceği bir formül bulunmasının önemine dikkat çeken Akıncı, “siyaset de bu arayış sürecine köstek değil destek olmalıdır” dedi.

Akıncı ziyaretlerinde “Dört Boyutlu Siyaseti”nin ana hatlarını da öğretmenlerle paylaştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.