1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI: "TÜRKİYELİLERİ GEMİLERE BİNDİRİP..."
AKINCI: "TÜRKİYELİLERİ GEMİLERE BİNDİRİP..."

AKINCI: "TÜRKİYELİLERİ GEMİLERE BİNDİRİP..."

AKINCI: "TÜRKİYELİLERİ GEMİLERE BİNDİRİP..."

A+A-

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıslı Rumlarla gizlilik esasıyla yürütülen müzakerelerde Ada’yı karıştıran spekülasyonlar konusunda medyayı bilgilendirdi.

Akıncı, mülkiyet konusunda Kıbrıs Türk tarafının tutumunun net olduğunu belirterek, “Masada haklarımızdan taviz vermiyoruz ve spekülasyonu yapıldığı gibi muhtemel bir çözümde de Ada’daki Türkiye kökenlileri gemilere doldurup Anadolu’ya göndermeyeceğiz” dedi.

Akıncı KKTC’de görev yapan yerli ve yabancı medya temsilcileri ile yaptığı toplantıda müzakerelerde gelinen noktayı anlattı. Müzakerelerin 6 temel başlıkta devam ettiğini belirten Akıncı, yönetim ve güç paylaşımı konusunda önemli ilerlemeler kaydettiklerini ve mülkiyet ve toprak konusunu ele almaya başladıklarını söyledi.
 
TOPRAK VE MÜLKİYET


KKTC Cumhurbaşkanı, Rum medyasında müzakerelerle ilgili Kıbrıslı Türkleri tedirgin edecek çok sayıda iddianın yayınlandığına dikkat çekerek, haberlerin gerçekleri yansıtmadığına dikkat çekti ve “Şu ana kadar toprak konusunda yüzdelik, harita veya iade edilecek köy isimleri konuşulmadı. Kriterleri ele alıyoruz. Mülkiyet konusunda da keza aynı noktadayız, kriterleri ele almaya başladık. Hedefimiz her iki tarafın da haklarını koruyan, uluslararası hukukun bir parçası olacak anlaşmaya varmaya çalışıyoruz” dedi.
 
REFERANDUMA GİDİLECEK


Liderlerin kapalı kapılar ardında anlaşarak iki halkın referandumuna sunmadan bir anlaşma hazırlanacağı iddialarını da yalanlayan Akıncı, 1974 sonrası Ada’ya gelen Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarının konumuyla ilgili de yanlış bilgiler verildiğini söyledi. Akıncı, “Merak etmeyin insan haklarına dayalı bir anlaşma peşindeyiz ve kimseyi de gemilere doldurup göndermeyeceğiz” diye konuştu.

Hürriyet

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.