1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. AKINCI'DAN KUNDAKLAMA AÇIKLAMASI!
AKINCI'DAN KUNDAKLAMA AÇIKLAMASI!

AKINCI'DAN KUNDAKLAMA AÇIKLAMASI!

Akıncı'dan Kundaklama Açıklaması!

A+A-

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güney Kıbrıs’ta Denya Camisi’nin kundaklanmasına ilişkin olarak, "İnsanlık suçu işlendi. En ciddi şekilde cezalandırılmalı." dedi.

Akıncı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Akıncı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ten faillerin bulunması için her türlü çabanın gösterilmesini ve bu çabanın sözde kalmamasını istedi.

Güney Kıbrıs’ta Denya Camisi’nin kundaklanması olayını büyük üzüntü ile öğrendiğini aktaran Akıncı, "2013 yılının Ocak ayında da saldırıya uğrayan caminin restorasyonu Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin çalışmaları çerçevesinde 2014 Aralık ayında tamamlanmıştı. Şimdi ikinci kez kundaklanmış bulunuyor. Bu çirkin eylemi kınıyorum. Sayın Anastasiadis’in faillerin bulunması ve cezalandırılması için her türlü çabayı göstermesini bekliyor ve bu çabanın sözde kalmamasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Eylemin sadece Müslümanlara ait bir ibadethaneye yönelik bir saldırı olarak görülemeyeceğine işaret eden Akıncı şöyle devam etti:

"Aslında küçük ama tarihi özelliği olan bu yer, tüm Kıbrıslı’lara ve insanlığa ait bir değerdir. Bunu yapanlar aynı zamanda insanlık suçu işlemiştir ve en ciddi şekilde cezalandırılmalıdır. Kıbrıs sorununu çözme gayretleri içerisinde bulunduğumuz bu dönemde kuşkusuz ki sürece zarar vermek isteyenler de olacaktır. Bu çirkin eylemi yapanların Kıbrıs’ın barış ve huzur içinde bir geleceğe ulaşmasını istemedikleri açıktır. Meydan bu gibilere bırakılmamalıdır.”

Öte yandan Rum lider Anastasiadis de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kundaklamayı sert bir dille kınamıştı. Anastasiadis, “Her nereden gelirse gelsin, hangi maksatla olursa olsun bu tür suç faaliyetleri, işgale son verme ve vatanımızı yeniden birleştirme çabalarına sadece zarar verir” ifadesini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.